Opening activiteitenboerderij Kroonhoeve te Uddel

Opening activiteitenboerderij Kroonhoeve te Uddel

Geplaatst op 07-06-2013 in: Algemeen

Adullam breidt haar dagbestedingscapaciteit uit door het openen van een activiteitenboerderij te Uddel. Wethouder O. Prinsen van de gemeente Apeldoorn verrichtte de officiële openingshandeling op vrijdag 7 juni 2013. Familie Oussoren heeft haar boerderij beschikbaar gesteld voor deze vorm van dagbesteding. Een groep cliënten geniet al van het werken in de boerderijachtige omgeving.
 
De activiteitenboerderij is een dependance van instelling Kroonheim. Al 13 jaar wonen ongeveer 50 mensen met een verstandelijke beperking in Kroonheim. De meeste bewoners ontvangen dagbesteding op het Kroonheim-terrein. Deze dagbesteding bestaat onder andere uit een kaarsenmakerij, creatieve activiteiten en inpakwerk. De nieuwe dependance ligt op vijf minuten afstand van Kroonheim, te weten aan de Garderenseweg 59 te Uddel.

Uitbreiding nodig

Het is nodig om de ruimte voor dagactiviteiten uit te breiden. Het afgelopen jaar is gebleken dat de ruimte voor de dagactiviteiten te gering is. Met de toekomende lichte groei is dit een welkome uitbreiding. Diversiteit in het aanbod van dagactiviteiten is belangrijk, vooral bij cliënten met een intensieve zorgvraag. Wensen van ouders en ook recente cliënttevredenheidsonderzoeken onderstrepen dit belang.

Diversiteit aan werk en activiteiten

Dagelijks werkt een vast groepje van 8 tot 10 cliënten de boerderij. Verder is een gedeelte compleet ingericht voor andere cliënten van Kroonheim. Ze genieten als wisselende groep van de boerderijomgeving. De cliënten kunnen dagelijks meehelpen in de zorg voor koeien en kalfjes en de kinderboerderijdieren. Ze maken schuilhutjes en speeltoestellen voor de dieren. Andere cliënten onderhouden de moestuin en kweken groente. Een dierenverblijf met konijnen/cavia’s en een loopvolière fungeren als een ontspanningsruimte voor meervoudig beperkte cliënten. In de omgang met deze dieren ontstaat op natuurlijke, veelbetekenende wijze een stuk ontspanning.

Veel vrijwilligerswerk verricht

Het gereedmaken van de boerderij is in de achterliggende periode uitgevoerd als een projectactiviteit. Verschillende cliënten hebben helpen opruimen en inrichten. Diverse bedrijven hebben een aanzienlijk deel van de goederen gesponsord en samen met vrijwilligers gewerkt aan het gereedkomen van de activiteitenboerderij. De belevingstuin is recent aangelegd als praktijkproject van een student ‘Groen, zorg en onderwijs’ aan de Stoas Hogeschool te Wageningen. De tuin bevat afwisselende hoekjes, een waterpartij, bloemen op verschillende hoogtes, een kippenren en heerlijke zithoekjes.

Klik hier voor meer informatie over deze locatie.

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie