Kroonheim

Kroonheim heeft een speciale band met het Oranjehuis. Het terrein wordt vrijwel volledig omzoomd door het grondgebied van het Kroondomein. Het perceel is in de crisisjaren rond 1930 door koningin Wilhelmina en prins Hendrik geschonken aan de lokale bevolking.

De Werkplaats (één van de Kroonheim-gebouwen) is een cadeau van koningin Juliana aan ‘het Nederlandse volk’ bij haar zilveren huwelijksjubileum. Vanaf 2000 is het in eigendom van Adullam gekomen en na nieuwbouw en verbouw is Kroonheim door prinses Margriet in 2002 geopend. Deze verbondenheid met het Koninklijk Huis geeft een bijzondere waarde aan het jaarlijks zingen bij de vlag op Koningsdag.
 
Wat direct opvalt bij Kroonheim, is de rustige omgeving met ruimte voor wandel- en fietsactiviteiten binnen het eigen terrein. Elk seizoen is het weer anders en mooi: de lente met het frisse groen en alles wat weer in bloei komt te staan, de zomer met de schaduwrijke én zonnige plekjes, de herfst met de paddenstoelen en mooie herfsttinten en de winter met de witte velden of open stukken bos. Op dit terrein vinden de diverse activiteiten zowel buiten als binnen plaats. Sommige deelnemers werken in het nabijgelegen dorp Uddel, bijvoorbeeld voor de gemeente.

Instelling Kroonheim

Instelling Kroonheim omvat zes woongroepen (die verdeeld zijn over drie woonclusters), een DAC en een LVG-woning. Via de onderstaande links verkrijgt u hierover meer informatie: Kroonheim is voortdurend in ontwikkeling om in te kunnen spelen op nieuwe wetgeving en specifieke zorgvragen. Om die reden worden er diverse nieuwbouwplannen gerealiseerd. Op dit moment zijn er ontwikkelingen om De Boshoek te realiseren, waarbij tevens een uitbreiding van het DAC zal plaatsvinden.

Deelnemers en vrijwilligers

De 55 zorgvragers die op Kroonheim wonen, zijn tussen de 16 en 70 jaar oud. Door de beslotenheid van het terrein en de gezamenlijke activiteiten ontstaan er mooie contacten. In oktober wordt de jaarlijkse verkoopmarkt en Open Dag gehouden. Een keer in de zoveel tijd kunnen belangstellenden dan een rondleiding krijgen; de bewoners en deelnemers zijn al wekenlang van tevoren bezig met de voorbereidingen hierop. Aan het eind van het jaar organiseren we een kerstzangavond.

Zorgvragers vinden de rust en de omgeving van Kroonheim plezierig; het heeft een positieve invloed op hun welbevinden. Een boswandeling of een rit met de fiets door de mooie bossen of over de hei is puur genieten!

Een groot aantal actieve vrijwilligers zet zich in op Kroonheim. Op diverse gebieden ondersteunen ze de medewerkers: het tuin- en terreinonderhoud als terugkerende klus, het verzorgen van de was of het koken op de diverse woongroepen, de ondersteuning bij de activiteiten, het meerijden naar de kerk of dienstdoen als gastgezin. Ook rondom de winkel en de jaarlijkse verkoping zijn vrijwilligers actief.
Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over de instelling. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met dhr. A. (Bram) Aarnoudse, manager instelling.

Instelling Kroonheim
’t Hof 12
3888 MH Uddel
T 088 238 58 00
aaarnoudse@adullamzorg.nl
Bel Kroonheim
088 238 58 00

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie