Schoonsterheim

Sfeervol en kleinschalig wonen in een rustige woonwijk; dat is Schoonsterheim. Al vanaf 1996 wonen bewoners hier met veel plezier. Naar de kerk gaan of even een boodschap doen? Het is op loopafstand mogelijk.
 
‘Je eigen plekje’, zo ervaren de bewoners hun eigen kamer. Met een eigen bed en andere meubels is de inrichting naar eigen wens in te richten. De acht bewoners vertegenwoordigen een gemengde groep van begin 20 jaar tot achter in de 60 jaar.

Gezelligheid

De drie woonhuizen vormen samen één groot ‘Schoonsterheim-huis’. De grote woonkamer en keuken zijn in 2011 geheel vernieuwd. Hier is het elke dag goed toeven in een rustige en huiselijke sfeer. Als het warmer weer is, zitten we ook lekker buiten.

Heerlijk languit op de hoekbank of fijn knutselen aan de grote keukentafel.

Activiteiten

Overdag gaan de bewoners gezamenlijk, fietsend of wandelend, naar het dagactiviteitencentrum Horstheim. Na de werkdag nemen we eerst tijd om met elkaar wat te drinken en bij te praten. Een paar bewoners helpen met het klaarmaken van het eten. Anderen hebben een taak bij het opruimen en afwassen. Met regelmaat wandelen we met elkaar, op de andere avonden worden gastgezinnen bezocht of hebben bewoners eigen afspraken.
In het weekend gaan bewoners naar ouders of familie, maar het is ook heel fijn om op Schoonsterheim te blijven. Er is dan gelegenheid om uit te slapen, samen eten te koken of een lekkere cake te bakken. Ook gaan we gezellig een dagje weg. In het winterseizoen zijn we gewend om één keer in de maand, op zaterdagmorgen, naar de catechisatie te gaan. Ook bezoeken we de aangepaste vereniging. Op zondag houden we ons rustig en gaan we samen naar de kerk.

Medewerkers

Een team van agogisch medewerkers, oproepkrachten en huishoudelijk medewerkers zorgen voor de dagelijkse begeleiding en verzorging. In de nachten is een slaapdienst aanwezig. In geval van ziekte of doktersbezoek kan de begeleiding langer blijven om de bewoners te helpen. Omdat alle bewoners naar het werk of het dagactiviteitencentrum gaan, is er op dat moment op Schoonsterheim geen begeleider aanwezig; in de weekenden en in de vakanties zijn ze er wel.
Met zekere regelmaat houden we gesprekken tussen de bewoner en zijn eerstverantwoordelijk begeleider (evb’er). Dit is ook bij vragen de vaste aanspreekpersoon. Vier keer per jaar organiseren we een bewonersvergadering. Allerlei zaken over het wonen komen dan aan de orde.
Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over wonen. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met mw. L.J. (Nienke) Koekoek, kwartiermaker.

Woonvoorziening Schoonsterheim
Schoonstersland 45-49
7951 HN Staphorst
T 0522 46 39 88
ljkoekoek@adullamzorg.nl
 
Bel Schoonsterheim
0522 46 39 88

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie