Start bouw woonvoorziening Barneveld

Start bouw woonvoorziening Barneveld

Geplaatst op 23-11-2012 in: Algemeen

De nieuwe woonvoorziening voorziet in uitbreiding van woonplaatsen en vervanging van de huidige verouderde woonvoorzieningen Maanderheim, Borcheim (beide in Ede) en Veluweheim (Lunteren). In totaal zullen er 47 woonplaatsen gerealiseerd worden, waaronder groepen met appartementen, ouderengroepen en woongroepen. Het huren van appartementen met begeleiding is een nieuwe vorm van zorgverlening binnen Adullam. Bewoners van appartementen beschikken (gezamenlijk) over alle benodigde zaken om zelfstandig te kunnen wonen. De andere zit/slaapkamers beschikken allemaal over eigen sanitaire voorzieningen en zijn ruim opgezet. De woonvoorziening is ontworpen door Jorissen Simonetti architecten. De bouw zal gerealiseerd worden door Burgland Bouw BV uit Dodewaard.

Duurzaamheid

In het ontwerp is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo wordt de voorziening uitgerust met een warmte- en koudeopslag in de grond met bodemlussen, worden er zonnecollectoren geplaatst voor warm water, het ventilatiesysteem en de douches worden uitgerust met een warmte-terug-win-systeem. Ook wordt er qua verlichting gewerkt met aanwezigheidsdetectie en LED-lampen. Adullam wil hiermee het rentmeesterschap tot uiting brengen en bewustwording ervan te creëren in de voorzieningen.

Woonomgeving

Het gebouw komt in de luwte van de rustige wijk Veller. Het ontwerp is zo opgezet dat er sprake is van een huiselijke omgeving en inrichting. De diverse groepen hebben een eigen woondeel met herkenbare ingang, zodat het geheel niet te massaal wordt. De keukens en huiskamers zijn centraal gesitueerd op de groepen zodat er ruime mogelijkheden zijn voor onderlinge sociale contacten. In de kelder zijn de ruimtes voor gezamenlijk gebruik, zoals de fitness- en hobbyruimte. Tevens voorziet het plan in een ruime beschutte binnentuin, met diverse terrassen en zitjes.

Hieronder kunt u de vorderingen van de nieuwbouw volgen

Na het doorlopen van de gebruikelijke procedures, is nu het moment aangebroken dat we daadwerkelijk kunnen gaan bouwen. Voor ons en de bewoners is dit verheugend nieuws. “Eindelijk gaat het dan toch beginnen”, zo verzucht één van de bewoners. Een andere bewoner is erg benieuwd hoe zijn nieuwe kamer zal worden. Weer een andere bewoner wacht rustig af. In ieder geval gaan we D.V. de komende tijd zien hoe het nieuwe gebouw vorm gaat krijgen. We verwachten dat we in de herfst van 2013 het nieuwe gebouw in gebruik kunnen nemen. Maar voor het zover is, moet er nog heel veel gebeuren. 

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie