"Het is mijn wekelijks uitje"
Mijn naam is Jannie Schra. Ik ben woonachtig in Staphorst, ik ben getrouwd en heb negen kinderen. Via onze jongste dochter Julia ben ik in aanraking gekomen met Adullam. Julia is geboren met het syndroom van Down. Vanaf haar derde tot haar zesde jaar bezocht zij het kinderdagcentrum, toen gevestigd in Staphorst. Destijds werd ik gevraagd om als wandelvrijwilliger aan de slag te gaan en zo ben ik er eigenlijk ingerold. Inmiddels ben ik geen wandelvrijwilliger meer, maar voor hand- en spandiensten ben ik altijd nog beschikbaar.

Elke donderdagmiddag sta ik in kringloopwinkel De Horstenaar. Het is een grote, drukbezochte kringloopwinkel. Bij binnenkomst word ik altijd vrolijk begroet met ‘Hoi Jannie’, door de deelnemers. Door de jaren heen krijg je erkenning en bouw je een band met ze op. En dat geeft veel voldoening. Samen helpen we achter de kassa de klanten, prijzen we artikelen en ruimen we op. Want ja, er komt een hoop spullen binnen, hoor! Het is erg gezellig en de deelnemers staan op deze manier midden in de maatschappij. En als ze er niet zijn, bijvoorbeeld door vakantie, horen we de klanten vaak zeggen dat het maar stil is. Ja, je krijgt veel terug voor dit werk. Ze zijn zo puur in al hun eenvoud; daar kunnen wij veel van leren.
Wil je ook vrijwilliger worden bij Adullam? Op welke manier ben jij betrokken bij Adullam? Wat kun jij betekenen als vrijwilliger? Wil je je vrije tijd op een zinvolle manier invullen? Zet je talenten in voor je medemens en meld je aan als vrijwilliger. Bekijk onze vacatures