Dit hoop ik nog jaren te mogen doen.
Meneer Compagner (63) uit Staphorst werkt sinds december 2012 als vrijwilliger bij Adullam. "Ik heb altijd gedacht: als ik met pensioen ga of ik stop met werken, dan wil ik vrijwilligerswerk gaan doen."

"Ik ga 's ochtends rond 6.30 uur met de bus weg uit Staphorst. Dan rij ik naar Nunspeet, Oldebroek, Wezep en Doornspijk. Daar haal ik de deelnemers op en breng ze in Staphorst naar kinderboerderij Samenzó of naar dagactiviteitencentrum Horstheim. Om 15.30 uur haal ik ze weer op en breng ze weer thuis." Meneer Compagner doet dit één keer in de vier weken, een hele week lang.

Er is veel plezier en voldoening te halen uit dit werk. "De contacten met de deelnemers zijn goed. Ik kan leuke gesprekken met ze voeren. Ik vind het leuk om onder de mensen te zijn en die mensen aandacht te geven die dat in de maatschappij te weinig krijgen." Wel moet je bepaalde vaardigheden hebben om het rustig en gezellig te houden in de bus. "Je moet rustig blijven, geduldig zijn en niet stressen."

Meneer Compagner raadt ook andere mensen aan vrijwilliger te worden. "Wij hebben het altijd goed gehad en vinden het fijn dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor anderen. Je moet je ogen en oren de kost geven, dan zie je waar je kunt helpen. Doe wat! Vooral in deze tijd, nu er zoveel bezuinigd moet worden in de zorg. Het geeft echt voldoening!”
Wil je ook vrijwilliger worden bij Adullam? Op welke manier ben jij betrokken bij Adullam? Wat kun jij betekenen als vrijwilliger? Wil je je vrije tijd op een zinvolle manier invullen? Zet je talenten in voor je medemens en meld je aan als vrijwilliger. Bekijk onze vacatures