''Vrijwilligerswerk verrijkt mijn leven''
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.
 

Binnen op de groep De Polle zitten de bewoners in hun pyjama aan de koffie. Ze zien er fris en ontspannen uit en luisteren naar een psalmen-cd. Peter Regterschot zit er ook tussen in zijn rolstoel. Hij is in bad geweest. “Dag Peter,” begroet Hanna hem. Ze gaat dicht bij hem staan en raakt zijn wangen aan. “Wat zie je er weer heerlijk schoon uit! Zit je lekker aan de koffie? Straks ga je vast rustig slapen,” zegt ze zachtjes tegen hem. Peter maakt een geluid alsof hij wil zeggen: ‘Welterusten!”

Oude vak
Eens in de drie weken doet Hanna hem in bad. “Dat vind ik leuk om te doen, temeer omdat ik dan weer mijn oude vak van Verzorgende-IG oppak. Ik trek er anderhalf uur voor uit om hem lekker te vertroetelen. Het bubbelbad vindt hij héérlijk,” Als Peter daarna zó schoon in zijn stoel zit, en ik zie een blijde lach en een ontspannen, vrolijke Peter, dan geniet ik zelf. Als je met liefde en vanuit je hart deze mensen mag verzorgen, dan kun je ook iets laten merken van het praktiserend christenzijn,” zegt ze.

Voorbeeld
“Werken met gehandicapten is ongelooflijk mooi. Deze mensen accepteren hun
omstandigheden en zijn een voorbeeld voor iedereen. Vrijwilligerswerk is ook
dankbaar werk. Je maakt cliënten blij, hun ouders maar ook het personeel. Ik vind het een verrijking van mijn leven en dat van mijn kinderen. Daarom zeg ik iedereen: doe vrijwilligerswerk voor gehandicapten. Al is het maar een uurtje.

Bekijk de video en zie waarom vrijwilligerswerk zo waardevol is!"
Wil je ook vrijwilliger worden bij Adullam? Op welke manier ben jij betrokken bij Adullam? Wat kun jij betekenen als vrijwilliger? Wil je je vrije tijd op een zinvolle manier invullen? Zet je talenten in voor je medemens en meld je aan als vrijwilliger. Bekijk onze vacatures