Het voelde als een warme deken!
Mijn naam is Fennie Schotsman en ik woon in Nijkerk. Na mijn ontslag bij de zorgverzekering vond ik binnen het Centraal bureau van Adullam in Barneveld vrijwilligerswerk. Eerst bij de afdeling personeelszaken. De collegialiteit en hartelijkheid voelde als een warme deken. Ik digitaliseer hier de personeelsdossiers. Alle gegevens van personeelsleden staan op papier. Die scan ik in en zet ik in de computer. Dan kunnen de papieren gegevens weg. Alles staat dan digitaal, zoals dat heet.

Voor de zorgconsulenten digitaliseer ik de cliëntendossiers. Er zijn veel cliënten, dus ook veel dossiers. Het is een grote klus. ­De verstandelijk gehandicapte mens en zijn leefomgeving is een heel bijzondere. Elke cliënt in een eigen, unieke situatie. Samen met hun begeleiders proberen ze onder andere tot een zinvolle maar ook waardevolle dagbesteding te komen.

Verder verstuur ik brieven en vraag ik o.a. Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG’s) aan voor vrijwilligers. Elke vrijdag werk ik bij Adullam; dat is voor mij een zinvolle en waardevolle dagbesteding. Naast dit werk maak ik graag kaarten, waarvoor ik allerlei technieken gebruik.
Wil je ook vrijwilliger worden bij Adullam? Op welke manier ben jij betrokken bij Adullam? Wat kun jij betekenen als vrijwilliger? Wil je je vrije tijd op een zinvolle manier invullen? Zet je talenten in voor je medemens en meld je aan als vrijwilliger. Bekijk onze vacatures