Opleiding en ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers deskundig blijven op hun vakgebied en zich ontwikkelen en verder professionaliseren. Belangrijk onderdeel is het vormgeven aan de identiteit en medewerkers stimuleren om door te groeien. Adullam wordt ervaren als een prettige werkgever.
 
Adullam biedt naast identiteitsgebonden zorg ook kwalitatief verantwoorde zorg. Om de scholing en ontwikkeling van medewerkers te stimuleren, stelt Adullam hiervoor minstens 2% van de loonsom beschikbaar.

Cursussen en trainingen

Naast de beroepsopleidingen krijgen de medewerkers de mogelijkheid om zich verder te laten bijscholen of aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer. Samen met de leidinggevende kijken we naar wat nodig is binnen de teams qua bijscholing. Denk daarbij aan o.a. intervisie, teamtrainingen en feedbacktrainingen. Vaak richt de bijscholing zich op bepaalde problematiek bij zorgvragers.
 
De identiteit van Adullam is ons bestaansrecht. We geven er daarom actief vorm aan. Aangezien medewerkers de cultuurdragers zijn binnen de verschillende voorzieningen, organiseren we voor nieuwe medewerkers een cursus Identiteit. De volgende onderwerpen komen aan de orde: identiteit en grondhouding, Bijbels onderwijs, identiteit en autisme, begeleidingsproblemen, moderne media, vrijetijdsbesteding en seksualiteit en handicap. De medewerkers ervaren deze cursus als een nuttig en direct toepasbaar hulpmiddel.

Adullam investeert in kennis en kunde van haar medewerkers.

BOL of BBL

We komen graag in contact met mensen die aansluitend aan hun schoolopleiding (BOL) willen werken en leren (BBL). De eerste twee jaar vinden we belangrijk dat je op school de BOL-opleiding doet.

Ander vak geleerd?

We verwelkomen ook mensen die vanuit een ander vak de overstap naar gehandicaptenzorg willen maken. Heb je hierin interesse? Neem contact op met één van de praktijkopleiders of met Ada van Lagen (HR). Samen oriënteren we of dit vak iets voor jou is, of de doelgroep je aanspreekt, wat de studie van je vraagt en wat de arbeidsvoorwaarden zijn.
 
Je gaat één dag in de week naar school, daarnaast werk je gemiddeld vier dagen op een groep. Je wordt begeleid door een werkbegeleider, de praktijkopleider kijkt met je mee en je teamleider is je leidinggevende.

Doorgroeimogelijkheid

Om medewerkers door te laten groeien, biedt Adullam de mogelijkheid om na een vooropleiding van bijvoorbeeld niveau 3 of niveau 4, een vervolgopleiding van niveau 4 of niveau 5 te volgen. Hiermee kunnen medewerkers solliciteren naar een hogere functie. Ook bij deze opleiding werkt de medewerker gemiddeld vier dagen per week en gaat hij/zij één dag per week naar school. Op de voorziening krijgt de medewerker onder begeleiding van een collega de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar een andere functie.
 
Stuur je cv en motivatie en wij verkennen samen met jou onze leerplekken, of solliciteer direct op een vacature voor een leerplek.
 “Ik had niet gedacht dat ik zoveel voldoening uit dit werk zou halen”