Zorgboerderij Druivenstein

Landelijk gelegen in het buitengebied van Staphorst ligt zorgboerderij Druivenstein. In deze rustige omgeving kun je dagelijks genieten van de natuur. Op deze oude woonboerderij  wordt dagelijks divers werk aangeboden voor de deelnemers van dagactiviteitencentrum Horstheim.
 
Druivenstein is gehuisvest in een voormalige woonboerderij, waarin groepsruimten, een grote keuken en overige benodigde ruimten zijn gerealiseerd. Op het land achter Druivenstein grazen schapen en geiten. Ook is een deel in gebruik als groentetuin.

Activiteiten

Na de dagopening en gezellig bijgekletst te hebben is het de hoogste tijd om aan het werk te gaan. En werken doen de deelnemers graag! In de bak-keuken genieten we van de ruimte en praktische inrichting. Deelnemers vinden het fantastisch als ze horen dat de cake van Horstheim zo lekker is: zij weten dat deze uit hún keuken komt! Na het bakken maken we gezamenlijk de keuken weer helemaal schoon.
Een andere groep is bezig met het verzorgen van dieren of in de tuin of op het land werken. Het heeft allemaal zijn onderhoud en aandacht nodig. Aan het einde van de dag wordt de dag weer gezamenlijk afgesloten.

Een nieuw recept uitproberen is een leuke uitdaging bij het bakken.

Jaarlijks gaan we mee met het Horstheim-uitje. Zo af en toe vieren we een verjaardag bij iemand thuis, bijvoorbeeld bij een vrijwilliger. Aan het einde van het jaar komen we bij elkaar om de kerstgeschiedenis te herdenken.

Deelnemers

Op Druivenstein werken voornamelijk deelnemers die relatief goed zelfstandig kunnen werken, verdeeld over drie groepen. De meesten zijn middelbaar van leeftijd, enkelen ouder dan 45 jaar. Het is een groep die dagelijks kan genieten van het werken in een rustige omgeving.

Begeleiding en vrijwilligers

Op Druivenstein groepsleiders een een coördinerend begeleider. Begeleiding bieden we bij bak-, huishoudelijke-, creatieve-, en ontspanningsactiviteiten. Verder helpen we bij lichamelijke verzorging en geven we begeleiding op sociaal-emotioneel gebied.

Vrijwilligers zijn onmisbaar! Zij staan voor alles klaar. Zo wordt er geholpen met bakken, creatieve activiteiten, boodschappen doen en onderhoudsklussen.

Vrijwilligers: niet genoeg te waarderen, zulke mensen!

Adres en contactgegevens:
Zoekt u ook waardevolle en zinvolle dagbesteding voor uw kind/familielid? Of heeft u zorg-gerelateerde vragen? Neem dan contact op met zorgconsulent
A. (Albert) van Elp. Hij staat u graag te woord.

Dependance zorgboerderij Druivenstein
Druivensteinweg 5
7951 PK Staphorst
T 088 238 56 70
cfcwisse@adullamzorg.nl
Bel Zorgboerderij Druivenstein
088 238 56 70

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie