Polderheim

Polderheim bevindt zich op een prachtige locatie te midden van de Alblasserwaard! Bewoners hebben er een mooi uitzicht op de weilanden met koeien. Tevens staat Polderheim op steenworp afstand van de tientallen wereldberoemde molens van Kinderdijk.
 
Naast Polderheim is het kerkplein van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland van Kinderdijk. Dit betekent dat bewoners niet ver hoeven te lopen naar de kerk. Polderheim is letterlijk ‘zichtbaar’ is voor de gemeenteleden. Dat verklaart het grote aantal vrijwilligers uit de kerkelijke gemeente, die zeer betrokken zijn bij onze bewoners.

Bijpassende kamer

Bewoners richten hun zit-/slaapkamers in naar eigen stijl en smaak. In de meeste slaapkamers staan de standaardmeubels, zoals een bed, linnen- en boekenkast en een makkelijke stoel of bankje. Ook hebben ze de beschikking over een eigen wasbak. De wanden zijn veelal versierd met leuke schilderijen. Sommige bewoners hebben een cd-speler op hun kamer, zodat ze in alle rust een cd kunnen beluisteren.
De vijftien bewoners wonen in drie groepen. Een groep van zes, één van vijf en één van vier. Bij de samenstelling van de groepen is gekeken naar niveau, wie bij wie past en naar de mate van zelfstandigheid.

Polderheim is een ouderenvoorziening en de bewoners kunnen bezet zijn met het (naderende) levenseinde. We nemen de tijd voor groeps- en individuele gespreken rondom identiteit en geloof.

Prettige woonomgeving

Drie woonhuizen vormen de woonvoorziening Polderheim. Na diverse verbouwingen en uitbreidingen is het goed toeven in de royale huiskamers en is Polderheim van alle gemakken voorzien. Woonvoorziening Molenheim ligt op steenworp afstand; diverse activiteiten worden gezamenlijk ondernomen.

Het is huiselijk wonen in een warme en gezellig sfeer; dat ‘proef’ je!

Op Polderheim wonen vooral oudere bewoners: de jongste is 35 jaar, de anderen zijn tussen de 50 en 75 jaar. De bewoners hebben allemaal een eigen slaapkamer. Deze mochten ze zelf inrichten, dus het is echt hún kamer! Daarnaast zijn er in totaal zes slaapkamers op de begane grond, wat erg prettig is voor bewoners die wat minder goed ter been zijn. Beneden is alles zonder drempels, rolstoel- en rollatorvriendelijk ingericht.
Het is prettig om samen te wonen met leeftijdsgenoten die allen in meer of mindere mate behoefte hebben aan rust en regelmaat. Naast het aanbieden van activiteiten, stimuleren we de bewoners om hun rustmomenten te nemen. De bewoners maken graag gebruik van de huiskamerdagen. We blijven dan op de voorziening en doen rustig aan. We blijven wat langer op bed liggen en gaan ook ’s middag naar ons eigen bed. Het tempo ligt op deze dagen laag.

Rustige activiteiten

Doordeweeks zitten we rond 8 uur aan tafel om te ontbijten. Hierna gaan de meeste bewoners naar hun werk op dagactiviteitencentrum Wilgenheim. Rond half 4 komen ze weer thuis, drinken we gezamenlijk koffie en hebben we tijd om te ontspannen. Om half 6 gaan we warm eten en na het eten mogen de bewoners eveneens wat voor zichzelf doen. Regelmatig zijn er activiteiten gepland in de avonden, zoals een kerkdienst, aangepaste catechisaties, avondschool, gastgezin, pedicure of kapper, op visite gaan of bezoek ontvangen. Ook stimuleren we zowel individuele activiteiten (zoals borduren, orgelspelen en lezen) als groepsactiviteiten (zoals knutselen of sjoelen). Bij mooi weer gaan we veelal buiten een eindje wandelen.
In het weekend kunnen we uitslapen en doen we heerlijk rustig aan. Elk weekend gaan een aantal bewoners naar huis of naar hun familie. Op zaterdagmiddag (om de week) bezoeken verschillende bewoners de clubmiddagen van Helpende Handen. Een aantal keer per jaar is er een aangepaste kerkdienst, eveneens uitgaande van Helpende Handen.

U merkt het wel, we vervelen ons zelden!

Medewerkers en vrijwilligers

Op Polderheim werkt een stabiel en hecht team dat op een professionele wijze vormgeeft aan de dagelijkse zorg en begeleiding van de bewoners! Daarnaast ervaren wij een grote betrokkenheid vanuit de kerkelijke gemeente, in de vorm van catechisatie, huisbezoeken, pastorale bezoeken en ziekenbezoeken. Ook zijn er veel vrijwilligers betrokken bij allerlei werkzaamheden, zoals tuin-, strijk-, zwem-, schoonmaak-, avondschool- en klusvrijwilligers. Verder heeft elke bewoner een eigen gastgezin, die ze circa één keer per drie weken bezoeken.

Elk jaar in maart gaan we met z’n allen pannenkoeken eten, om de verjaardagen van alle collega’s in één keer te vieren!

Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over wonen. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met mw. M. (Marijke) Hoogendijk, locatieleider.

Woonvoorziening Polderheim
IJsvogel 3-5
2953 GC Alblasserdam
T 088 238 60 10
mhoogendijk@adullamzorg.nl
 
Bel Polderheim
088 238 60 10

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie