Molenheim/Polderheim

Molenheim en Polderheim zijn twee woonvoorzieningen naast elkaar gevestigd te midden van de Alblasserwaard. De omgeving en natuur geven rust en ruimte en op een steenworp afstand staan de wereldberoemde molens van Kinderdijk. Door de huiselijke sfeer, dag en nacht zorg en begeleiding bieden we de bewoners een veilige en betrouwbare woonplaats.

De woonvoorzieningen bieden plaats voor bewoners vanaf 18 jaar. De begeleiders staan elke dag klaar om de zorg en begeleiding te bieden naar de persoonlijke behoeften van de bewoners. 

Molenheim

Op Molenheim wonen veertien bewoners verdeeld in drie groepen. Elke groep beschikt over een eigen keukentje en huiskamer. De slaapkamers zijn ruim en ingericht naar de wens van de bewoner. Ook is er een logeerkamer beschikbaar voor toekomstige bewoners zodat de stap naar plaatsing binnen een woonvoorziening wordt verkleint.

Polderheim

Drie woonhuizen vormen samen de woonvoorziening Polderheim. Hier wonen vijftien bewoners. Naast het aanbieden van zinvolle dagactiviteiten, stimuleren we de bewoners om hun rustmomenten te nemen. De ruime woon- en slaapkamers maken het wonen comfortabel. Ook is het prettig samenwonen met leeftijdsgenoten die allen in meer of mindere mate behoefte hebben aan rust en regelmaat.

Samen 100

De bewoners van Molenheim en Polderheim krijgen de zelfstandigheid die zij aan kunnen. Samen 100 is daarbij een belangrijk begrip. Zo koken de bewoners samen met de begeleiders, maken ze samen hun eigen kamer schoon en ondernemen ze samen activiteiten. De begeleiders proberen zo veel mogelijk de bewoners het normale leven te laten ervaren en daarom zinvolle dagactiviteiten aan te bieden.

Werken

De meeste bewoners die overdag werken vertrekken naar DAC Wilgenheim. Sommige bewoners werken buiten Adullam om daar hun dagelijkse bezigheden te verrichten. Ze gaan op de fiets, met de tandem, met het OV of worden gebracht met busjes van Adullam. Door het werk staan de bewoners midden in de maatschappij. Bewoners die niet naar hun werk gaan, krijgen naast zinvolle dagactiviteiten, meerzorg. Beiden aangepast op persoonlijke behoeften. Zowel individuele als groepsactiviteiten worden gestimuleerd.

De bewoners van Molenheim en Polderheim lijken net één grote familie!

Identiteit

De reformatorische identiteit geeft de bewoners veiligheid en houvast. Elke dag wordt gezamenlijk afgesloten. Er wordt veel gezongen en kerkdiensten worden vaak samen bezocht. Eén keer in de maand komt er een ouderling om op elke woongroep Bijbels onderwijs te geven.

Adres en contactgegevens:
Heeft u een kind/familielid die een veilige woonomgeving zoekt waar begeleiding en zelfstandigheid goed op elkaar worden afgestemd? Of heeft u zorg-gerelateerde vragen? Neem dan gerust contact op met zorgconsulente J. (Jannie) de Graaf, zij staat u graag te woord.

Woonvoorziening Molenheim
Ds. B. Toesplein 7-9
2953 XW Alblasserdam
T 088 238 60 00
polderheim-molenheim@adullamzorg.nl

Woonvoorziening Polderheim
IJsvogel 3-5
2953 GC Alblasserdam
T 088 238 60 10
polderheim-molenheim@adullamzorg.nl

Plan hier uw route
Bel Molenheim/Polderheim
088 238 60 15

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie