Maasheim

Maasheim is gevestigd aan de rand van Puttershoek. De landelijke omgeving zorgt voor een rustgevende uitstraling. Maasheim biedt intensieve zorg voor wonen, leren en werken. De cliënten nemen samen met de begeleiders deel aan een betekenisvol dagprogramma.

Wonen

De 32 woonappartementen staan apart van het kinderdagcentrum en het dagactiviteitencentrum. De bewoners hebben een eigen appartement en krijgen in samenwerking tussen ouders en medewerkers de beste zorg en hulp die zij nodig hebben. Doordat Maasheim ook logeren aanbiedt kunnen toekomstige bewoners vast wennen aan het wonen. Naast het feit dat de bewoners hun contacten kunnen verbreden hangt er een gezellige sfeer, wat wonen op Maasheim heel prettig maakt.

Dagactiviteitencentrum

Dagactiviteitencentrum (DAC) Maasheim biedt werk en dagbesteding aan jongere en oudere zorgvragers, wat aansluit bij hun interesses en mogelijkheden. De werkzaamheden zijn gevarieerd en worden onder andere verricht in de bakkerij en chocolaterie ‘De Likkepot’, de winkel, de loods en de dierenweide. Naast inspanning is er in de pauze ook tijd voor ontspanning. DAC Maasheim biedt een grote snoezel- en fitnessruimte waar veel gebruik van gemaakt wordt.

KDC De Boei

Spelenderwijs leren en ontwikkelen kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking van drie tot achttien jaar op kinderdagcentrum ‘De Boei’. Er wordt gewerkt aan de hand van thema’s wat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Hierdoor leren ze elke dag nieuwe dingen, wordt er geknutseld en gespeeld, alles aansluitend op de ontwikkelmogelijkheden van elk kind.

EigenWijze

Een bezoek aan onze winkel EigenWijze is altijd een bijzondere gebeurtenis. Onze winkel wordt namelijk gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben hier een volwaardige werkplek en zijn er erg trots op om u te mogen bedienen. U kunt hier onder andere terecht voor stijlvolle en stoere accessoires, originele cadeautjes voor verschillende gelegenheden en ambachtelijke producten.

Samen 100

Samen succeservaringen opdoen, dat is wat telt. Iedereen kan terecht, er wordt per persoon naar alle mogelijkheden gekeken. Daarbij staan de behoeften van de cliënten en het gewone leven ervaren centraal. Samen 100 is het uitgangspunt voor deze intensieve begeleiding en verzorging en dit vraagt een grote rol van de begeleiders. Veel werk wordt samen met vrijwilligers verricht. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken op Maasheim.

"Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken op Maasheim, zij zijn onmisbaar!" - Rieka de Frel-Krijgsman, locatiemanager

Sfeer en identiteit

Op Maasheim heerst er een ontspannen en transparante sfeer. De reformatorische identiteit is de basis in alles. Individuele gesprekken en aandacht zijn hierbij belangrijk. Niet alleen in de dagopening, maar in alles willen we het christen-zijn terug kunnen zien. Elkaar helpen, dienstbaar zijn, elkaar waarderen. Dit geldt voor zowel werknemers als cliënten.
Adres en contactgegevens:
Is deze aantrekkelijke woon- en werkomgeving iets voor uw kind/familielid? Of heeft u zorg-gerelateerde vragen? Neem dan contact op met zorgconsulente J. (Jannie) de Graaf, zij staat u graag te woord. Lees ook de pagina op deze website over de instelling.

Instelling Maasheim
Groeneweg 10a
3297 LA Puttershoek
T 088 238 61 00
maasheim@adullamzorg.nl
Bel Maasheim
088 238 61 00

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie