Lindenheim

Wat eerst een kerk en pastorie was, is nu een centrale woonplaats voor acht bewoners. Onder hetzelfde dak bevindt zich logeerhuis De Lindenhof. Door de onderlinge contacten tussen de logés en de bewoners ervaren beide groepen een veelzijdige en gemoedelijke woon- en logeerplek.
 
Vanaf 2003 is er ruimte voor 8 bewoners in Lindenheim. Ze hebben hier hun eigen kamer die persoonlijk is gemaakt door eigen meubels en verdere aankleding. Bewoners kunnen zich hier even terugtrekken om te ontspannen of om bezoek te ontvangen.

Centrale locatie

Het gemoedelijke sfeertje en de contacten in de buurt vinden de bewoners een groot pluspunt van Lindenheim. De bewoners genieten vanuit de woonkamer of het terras van wat er in de wijk allemaal gaande is. Vanuit de wijk zijn de winkels en het dagactiviteitencentrum prima lopend te bereiken.

Activiteiten

Overdag zijn de meeste bewoners naar dagactiviteitencentrum Horstheim. Anderen hebben elders werk. De avonden hebben een rustiger programma en kunnen naar eigen inzicht ingevuld worden. Een aantal bewoners hebben een gastgezin waar ze regelmatig heengaan. Weer anderen gaan op (familie)bezoek of ontvangen bezoek. Natuurlijk kunnen ze ook een rustige en gezellige avond in de woonkamer doorbrengen.
En in het weekend? Met de weekwisseling zijn veel bewoners naar hun ouderlijk huis. Bewoners die wel aanwezig zijn, vullen onder begeleiding de dag zelf in. Er is altijd wel iets te doen wat bij ze past. Boodschappen doen, buiten opruimen of een dagje uit. Op zondag gaan begeleiding en bewoners zoveel mogelijk twee diensten naar de kerk. Na kerktijd praten we samen na over de gehoorde preken.

“Op zaterdag heb ik lekker tijd om uit te slapen!”

Medewerkers

Een team van agogisch medewerkers, oproepkrachten en huishoudelijk medewerkers zorgen voor de dagelijkse begeleiding en verzorging. In de nachten is een slaapdienst aanwezig. In geval van ziekte of doktersbezoek kan de begeleiding langer blijven om de bewoners te helpen. Omdat alle bewoners naar het werk of het dagactiviteitencentrum gaan, is er op dat moment op Lindenheim geen begeleider aanwezig; in de weekenden en in de vakanties zijn ze er wel.
Met zekere regelmaat houden we gesprekken tussen de bewoner en zijn eerstverantwoordelijk begeleider (evb’er). Dit is ook bij vragen de vaste aanspreekpersoon. Vier keer per jaar organiseren we een bewonersvergadering. Allerlei zaken over het wonen komen dan aan de orde.
Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over wonen. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met mw. L.J. (Nienke) Koekoek, kwartiermaker.

Woonlocatie Lindenheim
Lindenlaan 22
7951 BW Staphorst
T 0522 46 00 39
ljkoekoek@adullamzorg.nl
Bel Lindenheim
0522 46 00 39

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie