Leeuwerik-Kwikstaart

De Leeuwerik en de Kwikstaart vormen samen één wooncluster binnen instelling Kroonheim. Kenmerkend voor dit cluster is dat de nadruk ligt op gedragsbegeleiding, met name met betrekking tot autisme. Beide groepen hebben een mooi terras, waar je zomers heerlijk buiten kunt zitten.
 
De bewoners kunnen naar eigen smaak hun eigen zit-/slaapkamer inrichten.. Dat betekent voor de ene bewoner véél spullen en voor de andere een strakke en nette kamer. Dat maakt dat iedere eigen kamer uniek is. De slaapkamer is echt een eigen ruimte: als er behoefte is aan rust, kunnen bewoners zich daar even terugtrekken. Ook nemen we hier de tijd voor het bieden van individuele begeleiding.
Bewoners houden zich bezig met geloofsvragen. We besteden veel aandacht aan het goed overbrengen van het Bijbelverhaal. Dit ondersteunen we met pictogrammen. Ook wordt aandacht besteed aan het bespreken van de preek.

Gezamenlijk wooncluster

De Leeuwerik en de Kwikstaart vormen een wooncluster. De Leeuwerik bevindt zich op een bovenverdieping, bezit een ruim dakterras en vanuit de woonkamer kijk je uit over een groot deel van het terrein van Kroonheim. De Kwikstaart bevindt zich op de benedenverdieping en heeft een eigen tuin. Op het gezamenlijke grasveld worden een aantal konijnen verzorgd en er is een groentetuin van de bewoners. Het is een prachtige plek, die veel mogelijkheden biedt voor activiteiten: het werken in de tuin, het wandelen buiten… de bewoners genieten daar erg van!

Zomers eten we groenten uit eigen tuin!

Op de Leeuwerik wonen zes bewoners in de leeftijd van 20 tot 65 jaar. Van hen is er een doofstom, met wie we communiceren met behulp van pictogrammen en andere ondersteunende communicatiemiddelen. De Leeuwerik is gericht op structuur, veiligheid en duidelijkheid. Op de Kwikstaart wonen zes bewoners in de leeftijd van 20 tot 55 jaar, met uiteenlopende begeleidingsbehoeften.

Activiteiten

Overdag gaan de bewoners naar dagactiviteitencentrum Kroonheim, wat zich op hetzelfde terrein bevindt. De ochtenden op het wooncluster zijn gericht op verzorgende taken en het klaarmaken voor vertrek naar de dagbesteding. De avonden worden gevuld met activiteiten in het kader van huishouden, koken, ontspanning en beweging. De bewoners worden betrokken bij huishoudelijke taken en zijn daarnaast, gedeeltelijk zelfstandig en gedeeltelijk onder begeleiding, bezig met activiteiten die fijn en/of belangrijk zijn. Denk daarbij aan hobby’s, het verzorgen van de dieren en de groentetuin en beweging (zoals wandelen en fietsen op of buiten het terrein).

In het weekend zijn er uitjes, zoals ‘toeren’, winkelen en picknicken. Ook is er dan tijd voor samen koken, iets lekkers bakken of lekker een eind fietsen. Tijd ook voor individuele aandacht. Op zondag gaan we, voor zover mogelijk, naar de kerk. Ook gaan de bewoners in de wintermaanden op donderdagavond naar de kerk. Er wordt elke vrijdagavond gewinkeld, waarbij de bewoners zoveel mogelijk om de beurt meegaan. De groepen gaan over het algemeen om de twee jaar op vakantie. Zo is de Leeuwerik in het voorjaar van 2013 een midweek op vakantiepark Hoge Hexel geweest, samen met begeleiders.

Medewerkers en vrijwilligers

Een gedeelte van het team van 25 medewerkers werkt op zowel de Leeuwerik als op de Kwikstaart. Hierdoor leren de bewoners veel medewerkers kennen en is er zo min mogelijk sprake van nieuwe gezichten. Er wordt intensief en op een fijne, open en positieve manier samengewerkt. Bij beide groepen zijn ook vrijwilligers betrokken. Zij gaan met sommige bewoners naar de kerk, komen knutselen of halen een bewoner op voor een avondje op bezoek. Verder zien we regelmatig familieleden op de groepen, om de bewoners op te halen voor een dagje of weekend thuis of om gezellig een kop koffie met ons te drinken.

De openheid, warmte en inzet die er is naar elkaar en naar bewoners toe, maakt het een prettige werkomgeving.

Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over wonen. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met dhr. A. (Bram) Aarnoudse, manager instelling.

Instelling Kroonheim, wooncluster Leeuwerik/Kwikstaart
't Hof 12
3888 MH Uddel
T 088 238 58 00
aaarnoudse@adullamzorg.nl
 
Bel Leeuwerik-Kwikstaart
088 238 58 00

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie