Kroonhoeve

Landelijk gelegen, tussen de bossen, bevind zich activiteitenboerderij de Kroonhoeve. In deze rustgevende omgeving zijn dagelijks zo’n tien cliënten aan het werk. Deze locatie biedt veel mogelijkheden op het gebied van werken en dagbesteding. Zo is er een belevingstuin, een houtgroep, een tuingroep, een konijnenfokkerij en wordt er huishoudelijk werk verricht. Dit laatste gebeurt onder andere voor de Kroonweide, een rustpunt op de Kroonhoeve met cadeaus en souvenirs, gemaakt door de cliënten.
 
Activiteitenboerderij Kroonhoeve is in juni 2013 geopend, u leest hier meer over deze opening. De dependance bevindt zich op een boerderij waar een gedeelte van het erf, de deel en een verbouwde stal gebruikt worden voor het bieden van dagbesteding. Je kunt daardoor de koeien in de wei zien lopen of in de winter in de stal. Wat is het dan mooi om een koeienkop de groepsruimte in te zien kijken, gelukkig zit er een glas voor…

Kuilvoer, gras, dierengeuren... het is er allemaal.

Afwisselend werk

De werkzaamheden die we doen, stemmen we af op degene die ze gaat verrichten. Per deelnemer zal altijd gekeken worden naar mogelijkheden en interesses van de persoon. Er is ruimte voor het ontwikkelen van vaardigheden en er wordt gekeken naar de behoeften van de cliënt. Als iemand het fijn vindt dagelijks volgens een vast programma te werken, is dat mogelijk. Houdt iemand van afwisseling in een gevarieerd weekprogramma met werken in zowel de houtgroep als de tuin- en dierengroep, dan is dat mogelijk. Kortom: op de Kroonhoeve is er uitdaging genoeg en hoef je je nooit te vervelen!
 
Verdeeld over twee groepen houden we de dagopening. We lezen een stukje uit de Bijbel en daarover wordt uitleg gegeven. Daarna bidden we met elkaar en zingen nog twee psalmen. Na een kort werkoverleg gaan we aan het werk op één van de drie onderstaande groepen.
  • De activiteiten van de Deel en de Stal zijn: konijnenfokkerij bijhouden en de dieren verzorgen, moestuin onderhouden, straat vegen, houtartikelen maken, boodschappen halen en schoonmaken van ruimtes. We zijn zo elke dag weer druk om ons werk goed te doen, we maken houtproducten en oefening baart kunst, dus we leren elke keer wat bij. Zoveel konijntjes verzorgen is best een heel werk, voer/drinken en een schoon hok op zijn tijd is een hele klus. Maar wat is het genieten om dan even te knuffelen met een konijntje.

  • Op de Gaard komt 1 dagdeel per week het Tuinhuis, een groep van ons werk en leercentrum Kroonheim. Zij komen met hun eigen begeleider naar de boerderij. Op deze manier komen zij een poosje buiten het Kroonheim terrein in een weidse, rustige omgeving! Ze gaan er vaak ontspannen, wandelen, schommelen, dieren verzorgen, lunchen enz.

Elke dinsdag en/of donderdag gaat een deel van de cliënten van de Deel en de Stal naar bedrijven in Uddel om werk te doen. Op woensdag gaat een deel van de groep zwerfafval ruimen in Uddel langs de wegen.

Aanbevolen

In 2014 is de Kroonweide van start gegaan op de Kroonhoeve in Uddel. De Kroonweide is een rustpunt en cadeauwinkeltje inclusief souvenirs. Een rustpunt (herkenbaar aan het rustpuntbord) treft u op vele plaatsen in Nederland aan, op een particulier erf, langs een wandel- of fietsroute. Bij ons gezellige rustpunt kunt u in alle rust koffie, thee of limonade drinken met koek en snoep erbij. Ook voor inwoners van Uddel is dit een trekker! Er even lekker op de fiets of lopend tussenuit met de kids en onderweg stop je bij de Garderenseweg 59 om even wat te drinken (€ 1,- voor een kopje koffie/thee of limonade). Ook vindenmedewerkers van Adullam hun weg hiernaartoe : 2 kilometer vanaf Kroonheim even een overleg voeren op een ontspannen manier? Kom naar het rustpunt! Het rustpunt is volledig zelfbediening. Ook is er een winkeltje met zelfbediening bij, met eigentijdse producten die gemaakt zijn door de cliënten van de Kroonhoeve, die een verstandelijke beperking hebben. Er zijn producten als plantenbakken, etagères, (staande) voederhuisjes, nestkastjes, sleutelhangers, sfeerlichten, broodplanken enzovoort. Ook zijn er regelmatig jonge konijntjes (Nederlandse Hangoor Dwerg) te koop in onze konijnenfokkerij. Welkom!

Cadeautip: houten broodplank met persoonlijke spreuk of tekst voor verjaardag of relatiegeschenk.

Hieronder een indruk van hetgeen we aanbieden in de Kroonweide:
 
 Koffie  € 1,00
 Thee  € 1,00
 Limonade  € 1,00
 Snoep  € 0,30
 Koek  € 0,30
 Staand vogelhuisje  € 35,00
 Voederplank  € 20,00
 Konijnen  € 7,50
 Nestkastje van Douglashout  € 7,50
 Sleutelhanger  € 1,00
 Bloembakken alle soorten en maten   € 3,00 tot € 150,00
 Etagère met vogelvoer  € 5,95
 Pindaslinger  € 0,01 per cm
 Diverse vogelvoerproducten  Variabel
 Eieren  6 voor € 0,75
 12 voor € 1,45
 Tekstborden  € 3,00 tot € 10,00
 Tuinbank  € 99,95
 Konijnenhok  € 150,00
 Pot met aanmaakkurken  € 3,50
 Kurkenprikbord  € 9,95
 Haardhout  € 1,00 (1 volle bananendoos)
 Zeeppompje  € 3,50
 Broodplanken  € 4,95 / € 5,95
 Gezellige sfeerpakketjes  Variabel

U kunt het hele jaar door contact met ons opnemen en in overleg uw bestelling plaatsen. De Kroonweide is open van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 18.00 uur.

Afwisselende groepen

Dagelijks zijn op Kroonhoeve twee begeleiders aanwezig voor de tien cliënten die op Kroonhoeve werken. De cliënten hebben een ernstige tot licht verstandelijke beperking en sommigen daarnaast nog autisme, epilepsie of psychische problemen.

Vrijwilligers ondersteunen groepsbegeleiding en de inzet van vrijwilligers biedt mogelijkheid tot meer individuele begeleiding en verdiepen en verbreden van activiteiten. Vrijwilligers kunnen de cliënten helpen in het verzorgen van de konijnen in de fokkerij, maar ook is er mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in het onderhoud van de tuin, om te wandelen en om creatieve activiteiten met de cliënten te doen.

Kroonhoeve is een fijne werkplek, voor zowel deelnemers als voor het team!

Zie ook www.rustpunt.nu voor meer informatie. 
Adres en contactgegevens:
Projecten, welke de maatschappelijke participatie bevorderen, fungeren als dependances onder de dagactiviteitencentra. Zo is Activiteitenboerderij Kroonhoeve een dependance van DAC Kroonheim. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met dhr. J.F. (Johan) Riezebos manager instelling.

Dependance Activiteitenboerderij Kroonhoeve
Kroonweide: rustpunt, cadeaus en souvenirs

Garderenseweg 59
3888 LB Uddel
T 088 238 58 97
jfriezebos@adullamzorg.nl
Bel Kroonhoeve
088 238 58 97

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie