KDC Zwolle

Het Kinderdagcentrum (KDC) van Horstheim (nu KDC Zwolle), voor kinderen van 2 t/m 18 jaar met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking, is vanaf het begin van het schooljaar 2017-2018 gevestigd in Zwolle. Tot begin 2018 is dat in het gebouw van de Eliëzerschool. Daarna zal het KDC definitief gevestigd worden in de Obadjaschool in Zwolle.

Kinderen en leren

Kinderen worden ingedeeld in een school-voorbereidende groep of zorggroep. In de school-voorbereidende groep leren de kinderen o.a. tellen, kleuren benoemen en vormen (zoals driehoek, vierkant) herkennen. We stimuleren de fijne en grove motoriek. Na veel geleerd te hebben stromen kinderen door naar het (speciaal)basisonderwijs of naar het dagactiviteitencentrum.

Dagindeling

De meeste kinderen komen met de bus naar het KDC. Een groep vrijwilligers haalt de kinderen thuis op en zorgt dat ze om 9.00 uur aanwezig zijn. Als we compleet zijn verzorgt de begeleider de dagopening. We zingen psalmen, lezen uit de Bijbel en bidden. De kinderen lezen op hun eigen manier en niveau mee en gaan hierover in gesprek. Na de dagopening gaan we aan het leren!

Een groep vrijwilligers haalt de kinderen thuis op en zorgt dat ze om 9.00 uur aanwezig zijn.

Iedere week wordt in de werkplaats een weekopening gehouden, afwisselend door de sectormanager, locatieleider of de begeleiders. Een waardevol moment!

Team en vrijwilligers

De medewerkers doen elke dag het werk met veel plezier en voldoening. Er is een grote groep vrijwilligers betrokken rondom Horstheim. Alleen al voor het busvervoer kunnen we een beroep doen op meer dan 30 chauffeurs.
Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over kinderdagcentrum. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met C.M. (Kees) Hazenboom, interim locatieleider.

Kinderdagcentrum Zwolle
Hasselterdijk 33
8043 PD Zwolle
T 088 238 56 50
cmhazenboom@adullamzorg.nl
 
Bel KDC Zwolle
088 238 56 50

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie