KDC Horstheim

Dicht bij het centrum van Staphorst in een rustige woonomgeving, bevindt zich kinderdagcentrum (afgekort: KDC) Horstheim. Kinderen worden gestimuleerd om te leren en verder te ontwikkelen. De kinderen hebben een leeftijd van drie tot achttien jaar.

Kinderen en leren

Kinderen worden ingedeeld in een school-voorbereidende groep of zorggroep. In de school-voorbereidende groep leren de kinderen o.a. tellen, kleuren benoemen en vormen (zoals driehoek, vierkant) herkennen. We stimuleren de fijne en grove motoriek. Na veel geleerd te hebben stromen kinderen door naar het (speciaal)basisonderwijs of naar het dagactiviteitencentrum.

Dagindeling

De meeste kinderen komen met de bus naar Horstheim. Een groep vrijwilligers haalt de kinderen thuis op en zorgt dat ze om 9.00 uur aanwezig zijn. Als we compleet zijn verzorgt de begeleider de dagopening. We zingen psalmen, lezen uit de Bijbel en bidden. De kinderen lezen op hun eigen manier en niveau mee en gaan hierover in gesprek. Na de dagopening gaan we aan het leren!

Een groep vrijwilligers haalt de kinderen thuis op en zorgt dat ze om 9.00 uur aanwezig zijn.

Iedere week wordt in de werkplaats een weekopening gehouden, afwisselend door de regiomanager, locatiecoördinator of de begeleiders. Een waardevol moment!

Team en vrijwilligers

De medewerkers doen elke dag het werk met veel plezier en voldoening. Er is een grote groep vrijwilligers betrokken rondom Horstheim. Alleen al voor het busvervoer kunnen we een beroep doen op meer dan 30 chauffeurs.
Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over kinderdagcentrum. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met C.M. (Kees) Hazenboom, interim locatieleider.

Kinderdagcentrum Horstheim
Kerklaan 14
7951 CD Staphorst
T 088 238 56 50
cmhazenboom@adullamzorg.nl
 
Bel KDC Horstheim
088 238 56 50

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie