De Lindenhof

Op de ruime, omheinde buitenspeelplaats vermaken de logés zich prima. Op de trampoline, in het speelhuisje, op de schommel of wat actiever op de fiets en de skelter. De Lindenhof is geheel gelijkvloers, wat ten goede komt aan de overzichtelijkheid en het woongemak.

Onder hetzelfde dak bevindt zich woonvoorziening Lindenheim. Door de onderlinge contacten tussen logés en bewoners ervaren beide groepen een veelzijdige en gemoedelijke woon- en logeerplek.

Een ongedwongen sfeer

Binnen De Lindenhof wordt geprobeerd om, zoveel als mogelijk is, een huiselijke sfeer te creëren. We werken aan samenbindende groepsactiviteiten zoals koffie of thee drinken en diverse huishoudelijke karweitjes zoals tafeldekken en de vaatwasser inruimen. Natuurlijk is er ook aandacht voor ontspannende vrijetijdsactiviteiten, waaronder kleuren, muziek luisteren, voorlezen, buiten spelen en uitstapjes. Vooral in de weekenden is er extra aandacht en tijd om leuke dingen te doen: iets bakken, samen een spel doen of eropuit trekken met de bus of te voet. De Lindenhof bevindt zich dicht bij het centrum van Staphorst; even gezellig winkelen is zó gedaan. We stellen de groepen wisselend samen, terwijl we ernaar streven dat de logés aansluiting vinden bij elkaar.

De ontspannen en gemoedelijke sfeer maakt dat de logés graag nog een keer op De Lindenhof komen logeren.

Eigen structuur en ritme

De meeste logés gaan tijdens de logeerperiode naar activiteitencentrum of kinderdagcentrum Horstheim met de bijbehorende dependances. De dependances zijn zorgboerderij Druivenstein, kinderboerderij Samenzó en kringloopwinkel De Horstenaar. Ze liggen op loopafstand van De Lindenhof. We kijken hierbij wat het beste bij de logé past en bieden een verantwoord en wisselend dagprogramma. Als de logé een eigen DAC of school voor speciaal onderwijs bezoekt, kan ook taxivervoer geregeld worden, zodat de normale dagelijkse activiteiten hun doorgang vinden.

De meeste logés kunnen door het bezoeken van hun eigen school of dagactiviteitencentrum hun structuur en dagelijks ritme vasthouden, wat erg gewaardeerd wordt.

Flexibel logeren

De eerste keer logeren is altijd spannend; zeker als het de eerste keer is om niet thuis te slapen. Bij De Lindenhof kunnen de logés logeren van vrijdag tot vrijdag, van vrijdag tot maandag, van maandag tot woensdag en van woensdag tot vrijdag. Bij het inplannen van een logeerperiode houden we rekening met de medelogés. Het is belangrijk voor het welbevinden als het onderling goed klikt.

Hoe fijn het logeren ook is, na een week is het ook fijn om weer naar huis te gaan. Om over een paar weken of maanden weer eens te komen…

Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden voor logeren op De Lindenhof? Lees ook de pagina op deze website over logeren. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met mw. L.J. (Nienke) Koekoek, kwartiermaker.

Logeerhuis De Lindenhof
Lindenlaan 22
7951 BW Staphorst
T 0522 46 85 74
ljkoekoek@adullamzorg.nl
Bel De Lindenhof
0522 46 85 74

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie