De 10 Domeinen

De 10 Domeinen is een woonplek voor tien mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Deze locatie ligt in de mooie, bosrijke omgeving van Uddel en is te vinden aan de rand van het terrein van Kroonheim. Er is hier aandacht voor de wensen en mogelijkheden van de bewoners waarop de begeleiding aansluit. Bewoner en begeleider werken aan de persoonlijke ontwikkeling van de bewoner; dat geeft zelfvertrouwen. 
 
In een mooie, rustige omgeving is aandacht voor de wensen en mogelijkheden van de bewoners, waarop de begeleiding aansluit. Bewoner en begeleider werken aan de persoonlijke ontwikkeling van de bewoner; dat geeft zelfvertrouwen.

Bewoners en hun appartement

De tien bewoners (in de leeftijd van 25 tot 60 jaar) beschikken over een eigen appartement waarin ze zo zelfstandig mogelijk wonen. De appartementen zijn voorzien van een eigen woonkamer, slaapkamer, aanrechtblokje en douche met toilet. Bij ieder appartement hoort ook een balkon of een terras.

Bewoner Bart: Sinds ik hier woon regel ik mijn leven zelf!

Begeleiding

De bewoners van De 10 Domeinen streven ernaar zo zelfstandig mogelijk leven. De begeleiding sluit hierbij aan door hen vaardigheden te leren die hieraan bijdragen. De begeleidingsintensiteit varieert per bewoner. Belangrijk is dat de begeleiding aansluit bij de behoefte van de bewoner en samen met de bewoner op zoek gaat naar een zingevende daginvulling die zoveel mogelijk aansluit op het ervaren van het gewone leven. Iedere bewoner heeft zijn/haar eigen eerst verantwoordelijk begeleider. Deze persoon is verantwoordelijk voor het opstellen van het ondersteuningsplan, voert individuele gesprekken met de bewoner  en onderhoudt waar nodig contact met familie/wettelijk vertegenwoordigers.

Activiteiten

Binnen De 10 Domeinen is er tijd voor hobby’s en huishoudelijke taken. Daarnaast kan er gefietst of gewandeld worden in de natuurrijke omgeving. Er is mogelijkheid om met elkaar te eten en koffie te drinken in het Trefpunt, de gezamenlijke woonkamer met aangrenzend een gezamenlijke keuken waar samen gekookt kan worden. Daarnaast worden er regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zowel binnen als buiten het gebouw. Hierbij kan gedacht worden aan boodschappen doen, iets lekkers bakken, een sfeeravond of een uitje in de omgeving.
 
Op zaterdag hebben de bewoners veelal een eigen daginvulling. Er is de mogelijkheid om lekker uit te slapen, boodschappen te doen, op familiebezoek te gaan of juist om zelfstandig een dagje weg te gaan. Op zondag gaan de bewoners zelfstandig om met begeleiding naar de kerk of luisteren kerktelefoon. Tijdens het gezamenlijke koffie drinken is er vervolgens ruimte om de preek te bespreken en om daar vragen over te stellen. ‘s Middags worden er activiteiten aangeboden die passen binnen de identiteit van Adullam en aansluiten bij de behoeften van de bewoners.

Vrijwilligers

Vrijwilligers worden ingezet om leuke activiteiten met bewoners te doen. Ze zijn een waardevolle aanvulling binnen De 10 Domeinen.
Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over wonen. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met dhr. J.F. (Johan) Riezebos, manager instelling.

LVG-woning De 10 Domeinen
't Hof 12
3888 MH Uddel
T 088 238 58 30
jfriezebos@adullamzorg.nl
Bel De 10 Domeinen
088 238 58 30

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie