De 10 Domeinen

De 10 Domeinen is een LVG-woonvorm die bij instelling Kroonheim hoort. In 2009 is deze nieuwbouw geopend, waarbij de bewoners de beschikking kregen over een eigen appartement met tuin.
 
In een mooie, rustige omgeving is aandacht voor de wensen en mogelijkheden van de bewoners, waarop de begeleiding aansluit. Bewoner en begeleider werken aan de persoonlijke ontwikkeling van de bewoner; dat geeft zelfvertrouwen. We bieden dagelijks ondersteuning bij huishouding, financiën, zelfzorg, medicatie, vasthouden van structuur en andere bijkomende zorgvragen op individueel en maatschappelijk niveau.

Bewoners en hun kamer

De tien bewoners (in de leeftijd van 18 tot 55 jaar) beschikken over een eigen appartement waarin ze zelfstandig wonen. De appartementen zijn voorzien van een eigen badkamer, wc en pantry. Bij ieder appartement hoort tevens een balkon of een terras. Achter het gebouw van De 10 Domeinen bevinden zich de groentetuinen voor de bewoners die dit leuk vinden.

Er heerst een positieve sfeer en het is hier mogelijk om ‘je eigen ding’ te doen.

Zelfstandige activiteiten

Voordat de bewoners aan het werk gaan, ontvangen ze ondersteuning bij het voorbereiden op de werkdag. Dit varieert van wekken, medicatie verstrekken, stimuleren tot zelfzorg en bewaken van de tijd. Na het werk is er tijd om tot rust te komen en ervaringen te delen. ’s Avonds is er tijd voor hobby’s of huishoudelijke taken. Daarnaast kun je lekker fietsen of wandelen in de mooie omgeving. Rond 8 uur drinken we samen met de begeleiders koffie in het Trefpunt (de woonkamer). Daarnaast worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zowel binnen als buiten het gebouw. Te denken valt aan: boodschappen doen, taart bakken, spelletjesavond, sfeeravond of bijvoorbeeld een wandel-driedaagse.

 “Je mag jezelf zijn en spontaan met ideeën komen.”

Op zaterdag hebben de bewoners veelal een eigen daginvulling. Er is de mogelijkheid om lekker uit te slapen, boodschappen te doen, op familiebezoek te gaan of juist om zelfstandig een dagje weg te gaan. Daarnaast kunnen bewoners op zaterdag helpen bij het eten koken. Andersom heeft de begeleiding ook tijd voor het begeleiden bij het schoonmaken van het eigen appartement. Op zaterdag heerst er een ontspannen, huiselijke sfeer. Op zondag drinken we na de kerkdiensten gezamenlijk koffie. Tijdens deze momenten wordt de preek besproken en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. ‘s Middags worden er activiteiten aangeboden die passen binnen de zondagsheiliging.
 
Jaarlijks organiseren we een barbecue met en voor de bewoners. In de zomermaanden nemen we deel aan diverse activiteiten, zoals de Naar Buiten-beurs, zomermarkten of zomaar ergens een ijsje eten.

Medewerkers en vrijwilligers

Een team van professionele medewerkers vertegenwoordigt de stabiliteit en continuïteit van de begeleiding. Het team bestaat uit zowel vrouwen als mannen.
Vrijwilligers worden ingezet om leuke activiteiten met bewoners te doen, of om bijvoorbeeld samen met hen werkzaamheden te verrichten, zoals tuinklussen en schoonmaakwerkzaamheden.
Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over wonen. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met dhr. A. (Bram) Aarnoudse, manager instelling.

LVG-woning De 10 Domeinen
't Hof 12
3888 MH Uddel
T 088 238 58 30
aaarnoudse@adullamzorg.nl
 
Bel De 10 Domeinen
088 238 58 30

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie