DAC Wilgenheim

Dagactiviteitencentrum Wilgenheim is onderdeel van Adullam en vormt in samenwerking met een peuterspeelzaal en basisschool een brede school in Alblasserdam. Door deze samenwerking zijn er extra veel mogelijkheden die Wilgenheim als dagactiviteitencentrum kan bieden.

Voor deelnemers vanaf het 18e levensjaar en verschillende niveaus biedt Wilgenheim divers en betekenisvol werk. Er wordt per persoon gekeken naar wat er nodig is. Of het nu inspanning of ontspanning is, van de begeleiders ontvangen ze een diversiteit in zorg en begeleiding. Het werk is dienstbaar en zingevend, er wordt gekeken naar de mogelijkheden om samen tot een optimaal resultaat te komen.

"Er is oog voor elk individueel persoon, het gaat om individuele wensen" 

Werken op Wilgenheim

Elke deelnemer levert op zijn of haar manier het werk als leverancier voor onze winkel Diversiteit. In de werkplaats worden er onder andere houten producten gemaakt, uit de moestuin komt verse groente en fruit en deelnemers pakken mooie pakketten in. Vervolgens worden deze producten in de winkel verkocht. Dit zorgt voor een divers aanbod in het werk en een divers aanbod van producten voor onze klanten.

Doordat DAC Wilgenheim onderdeel is van een brede school, biedt dat meerdere mogelijkheden qua werkaanbod. Zo kunnen deelnemers pleinwacht lopen, helpen op de peuterspeelzaal en koffie brengen bij de juffen en meesters. Meedraaien in de samenleving is belangrijk. Ook werken we samen met een extern inpakbedrijf waar deelnemers dagelijks hun werk verrichten. Naast al het werk is er natuurlijk ruimte voor ontspanning. Van wandelen en orgel spelen tot ontspannen in de rust- en ontspanningsruimte, ook daarin wordt gekeken wat de behoefte van de deelnemer is.

Samen 100

Waar de ene deelnemer intensief begeleid wordt, werkt de ander zelfstandig. Zo beschikt Wilgenheim over een structuurgroep, zorggroepen en hoog-niveau groepen. Dit vraagt van de medewerkers een diversiteit aan competenties en flexibiliteit. Samen gaan we voor het totaal, samen 100. De sfeer op Wilgenheim is open en gezellig. Iedereen kent iedereen en dat maakt dat de deelnemers graag naar het werk gaan.

Zowel de deelnemers als medewerkers zijn in alles afhankelijk van Gods zegen. Naast de dagopening- en sluiting is het belangrijk onze reformatorisch identiteit voor te leven en er voor elkaar te zijn. Ook zijn de gesprekken en het bieden van een luisterend oor heel waardevol.

Adres en contactgegevens:

Zoekt u ook waardevolle en zinvolle dagbesteding voor uw kind/familielid? Of heeft u zorg-gerelateerde vragen? Neem dan contact op met zorgconsulente J. (Jannie) de Graaf. Zij staat u graag te woord. Lees ook de pagina op deze website over het dagactiviteitencentrum.

Dagactiviteitencentrum Wilgenheim
Rembrandtlaan 102
2951 PL Alblasserdam
T 088 238 60 20
kkleppe@adullamzorg.nl

Plan hier uw route

Bel DAC Wilgenheim
088 238 60 20

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie