DAC Wilgenheim

Kon u DAC Wilgenheim voorheen vinden in het ‘oude’ Scheepje, sinds maart 2015 is Wilgenheim gevestigd in een gloednieuw  gebouw in Alblasserdam! Wilgenheim is de eerste voorziening binnen Adullam die plaatsneemt in een zogenaamde ‘Brede School’. Aan de Rembrandtlaan wordt samengewerkt met de Ds. Joannes Beukelman basisschool en de peuterspeelzaal Kiekeboe.

Nieuwe locatie

Lang hebben de deelnemers en begeleiders uitgekeken naar de nieuwe locatie! Het bouwproces is op de voet gevolgd. Door middel van een afstreepkalender en persoonlijk verhuisboek leefde men toe naar de verhuizing. 

We waren erg blij met de hulp van de vele vrijwilligers die tijdens de Doen voor Adullam dagen de handen uit de mouwen staken. Op 27 juni was de officiële opening waar vele belangstellenden het nieuwe gebouw ook van binnen hebben bekeken.

Laurier en Linde 

Op de zorggroepen Laurier en Linde ligt de nadruk op het bieden van structuur en ontwikkeling binnen één groepsruimte. Er word gewerkt aan licht arbeidsmatig werk, zoals snoep inpakken. Een aantal leuke gezamenlijke activiteiten zijn bakken, koken, zingen en wandelen.

De groepen beschikken daarnaast over een gezamenlijke, ruime verschoonruimte en een Rust en Ontspanningsruimte. Ook zijn er voldoende technische hulpmiddelen. Zo is er bijvoorbeeld een plafondlift aanwezig om de verzorgende taken naar wens aan te bieden.

De Kastanje

De Kastanje staat bekend als structuurgroep binnen Wilgenheim. Hier wordt in een kleine groep gewerkt en er wordt gebruik gemaakt van een pictogrammenbord zodat de deelnemers precies weten wie er zijn en wat ze wanneer gaan doen.
Toch is niet elke werkdag hetzelfde. De dingen die ze doen zijn onder andere: inpakwerk, brieven verzendklaar maken, producten maken voor onze winkel, koken/bakken enz.

Tussen al het werk door is er natuurlijk ook ruimte voor pauze. De deelnemers gaan dan naar buiten, spelen op het orgel of zoeken een andere ontspannende activiteit. Elke dag genieten ze van hun werk en dat vertellen ze ook graag aan anderen! 

Beuk, Berk en Populier

Op de hoog-niveau groepen Beuk, Berk en Populier geven de deelnemers aan welk werk ze willen doen. Bijvoorbeeld op de mooie nieuwe werkplaats, compleet met geluidwerende wanden en een afzuigsysteem. Op de werkplaats wordt met begeleiders en vrijwilligers gewerkt aan opdrachten of aan producten die in de winkel worden verkocht.

DAC Wilgenheim: een fijne plek om te zijn en te werken omdat de deelnemers er hun werk kunnen doen waar ze zich in welbevinden.

Een aantal deelnemers werkt met veel plezier op de inpakgroep. Als hoofdactiviteit wordt snoep ingepakt en op dinsdag komt bakker Stam verse krakelingen brengen om in te pakken. De deelnemers zetten hun schouders eronder om dit met elkaar netjes te verzorgen.

Werken op de kinderboerderij

Een groep deelnemers werkt twee dagdelen per week op de Alblasserdamse kinderboerderij. Dit werk bestaat uit het voeren en verzorgen van de dieren, maar ook uit het netjes houden van het terrein. De buitengroep heeft een mooie blokhut bij de kinderboerderij ter beschikking om koffie te drinken en pauze te houden.

Samenwerking

Nieuw is de samenwerking met de school en de peuterspeelzaal. Een aantal deelnemers verzorgt het eten en drinken, doen de afwas en halen het afval op. De leerkrachten worden iedere morgen en middag voorzien van koffie of thee. Terwijl de school gebruik maakt van de keuken op Wilgenheim, maken de Wilgenheimers gebruik van de aula bij de maandopeningen. Diverse deelnemers assisteren de juffen van de peuterspeelzaal bij een knutselactiviteit of bij het buiten spelen.

Winkel Houtentiek

Ook nieuw is de winkel ‘Houtentiek’. In de sfeervolle winkel kunt u terecht voor kleine cadeautjes, kaarten, snoep en er worden zelfs bakproducten verkocht. Deelnemers helpen u met afrekenen en zo nodig bij het inpakken van de gekochte producten.
De winkel is geopend op dinsdag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.15 uur tot 14.45 uur. Op vrijdag is de winkel alleen ’s morgens open.

Vrijwilligers/begeleiding

Bij het begeleiden van onze deelnemers worden we geholpen door veel vrijwilligers. Zij nemen de medewerkers veel werk uit handen. Door het voordoen en oefenen met de deelnemers wordt veel geleerd. Dat het team ook mannelijke begeleiders heeft, wordt door zowel deelnemers, ouders als collega’s als waardevol ervaren. De mannelijke deelnemers zijn erg op hen gesteld en het team is hierdoor completer samengesteld.

Dagindeling

Vanaf  08.55 uur komen de deelnemers binnen en nadat de bel om 09.15 uur is gegaan, wordt de dagopening gehouden. Het Bijbelrooster geeft aan wat er aan de beurt is om te lezen, waarna de begeleider dit uitlegt en er vragen over stelt aan de deelnemers. Vaak geeft een deelnemer een toepasselijke psalm bij het Bijbelgedeelte op. Na de dagopening werken we tot de koffiepauze, waarna er even tijd is om te ontspannen. Ook na de maaltijd en aan het einde van de dag wordt een psalm gezongen. De dag wordt afgesloten met gebed. Om 15.30 uur vertrekken de deelnemers naar huis. Eén maal per maand verzorgt een predikant of ouderling de maandopening, waar de deelnemers dikwijls naar uitkijken. De ambtsdrager vertelt uit de Bijbel en er is ruim gelegenheid voor vragen en onderling contact.
Adres en contactgegevens:

Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over het dagactiviteitencentrum. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met mw. C.F.C. (Heleen) Wisse, locatieleider.

Dagactiviteitencentrum Wilgenheim
Rembrandtlaan 102
2951 PL Alblasserdam
T 088 238 60 20
cfcwisse@adullamzorg.nl

Bel DAC Wilgenheim
088 238 60 20

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie