DAC Veldheim

Actieve en ondernemende deelnemers die dagelijks op het dagactiviteitencentrum (afgekort: DAC) Veldheim komen werken. Een voorziening waar saamhorigheid, verbondenheid en gezelligheid te vinden is. Voor elke deelnemer wat wils, binnen de mogelijkheden van een beschermde omgeving.

Deelnemers en werkzaamheden

Er zijn legio mogelijkheden om deelnemers gepaste activiteiten te bieden. Ruim 60 deelnemers krijgen werk en/of activiteiten welke bij hun mogelijkheden en interesses passen. Zo werken sommigen in de werkplaats waar voor diverse bedrijven werk wordt verricht. Denk hierbij aan in- en uitpakwerk, omstickeren van diverse producten en allerlei andere voorkomende werkzaamheden. In de professionele bakkerij worden taarten en andere lekkernijen op bestelling gebakken. De deelnemers werken zoveel mogelijk zelfstandig aan het maken van de producten! Neemt u gerust een kijkje in de bakkerij en bestel uw taart voor elke gelegenheid!

Het is een deelnemer die zorgt voor het eerste contact, zowel telefonisch als achter de ontvangstbalie op de locatie.

De tuingroep werkt in de groentetuin, houdt het terrein netjes en gaat in de woonwijk papier prikken. Lekker buiten, ieder op zijn of haar eigen tempo en naar zijn of haar kunnen. Verder hebben we de huishoudelijke dienstverlening die heel Veldheim voorziet van hun natje en droogje en de was doet.

Alle mensen zijn welkom in winkel Vergeet me niet. Een winkel waar zowel eigen producten als ingekochte snuisterijen worden verkocht. Kassadienst, telefoondienst of producten prijzen; het wordt allemaal door de deelnemers gedaan.

De deelnemers van Veldheim hebben een vak gekozen.

We kunnen zeggen dat zij net als iedere andere beroepsbeoefenaar bezig zijn met het uitvoeren van hun beroep, gedurende de hele week.

Dagindeling

Elke dag bieden we volgens een vaste structuur een dagprogramma. We beginnen de dag ontspannen met een kopje koffie, een praatje en tijd voor elkaar. Als iedereen rond 9.00 uur binnen is, doet elke basisgroep
de dagopening. Samen lezen we uit de Bijbel en spreken we hierover na. We zingen enkele psalmen en de groepsleiding gaat voor in gebed. Met een korte pauze tussendoor werken we tot het middaguur, waarna we gezamenlijk eten. Hierna is er tijd voor een ontspannende activiteit, zoals lezen of een stukje wandelen. In de middag wordt er weer gewerkt. Enkele oudere deelnemers doen het wat rustiger aan en rusten ’s middags. De dag wordt rond 15.00 uur afgesloten met het zingen van enkele psalmen en gebed.

De deelnemers vinden het fijn om met elkaar te zingen bij het orgel.

Dit zingen doen we op dinsdagmiddag. Op de woensdagmiddag doen we gezamenlijk enkele bewegingsactiviteiten.

Team en vrijwilligers

Wat zou Veldheim zijn zonder een team van betrokken en enthousiaste medewerkers en vrijwilligers? De open sfeer en cultuur maakt dat het voor deelnemers én medewerkers prettig werken is. We proberen met elkaar in een gezellige en collegiale sfeer te werken, met af een toe een grapje.
 
Veel vrijwillige chauffeurs, klusjesmannen, schoonmaaksters, naaisters en wandel-vrijwilligers zijn elke dag in de weer. Ook tijdens uitjes naar bijvoorbeeld de kinderboerderij of de schaapskooi doen we nooit een tevergeefs beroep op de vrijwilligers.

Structuur, duidelijkheid en regelmaat zijn belangrijke woorden. Deze worden in een open sfeer en cultuur geboden aan de deelnemers.

Deelnemers van DAC Veldheim werken ook samen met  dependance:

Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over dagactiviteitencentrum. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met J. (Jaap) Brand, locatieleider.

Dagactiviteitencentrum Veldheim
Bovenbuurtweg 33
6717 XA Ede
T 088 238 59 00
jbrand@adullamzorg.nl
Bel DAC Veldheim
088 238 59 00

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie