DAC Maasheim

Maasheim: een professioneel centrum voor werken, leren en activiteiten. De wapperende Adullam-vlag heet u welkom bij dagactiviteitencentrum (afgekort: DAC) Maasheim. Bij de receptie treft u één van de deelnemers aan die u de weg wijst naar de persoon of ruimte waar u heen wilt. Dagelijks werken zo’n 55 deelnemers op het DAC in Puttershoek.

Deelnemers en werkzaamheden

Maasheim biedt werk en dagbesteding aan jongere en oudere zorgvragers, wat aansluit bij hun interesses en mogelijkheden. Verdeeld over vijf groepen zijn er ongeveer 55 deelnemers die dagelijks of een aantal dagen in de week allerhande werkzaamheden uitvoeren in o.a. de bakkerij, loods, en winkel. De werkzaamheden zijn gevarieerd, zoals het monteren en inpakken van roosters, werk in de moestuin, ophalen van glas en vuilniszakken, was vouwen en rondbrengen etc. Daarnaast rijgen we kettingen, pakken we kerstpakketten in, maken we schoon in een kerk en houden we de tuin van de basisschool bij.

Het bakkersteam zorgt ervoor dat het regelmatig heerlijk ruikt in de bakkerij van Maasheim. De bakkerij en chocolaterie zijn voorzien van professionele machines en het resultaat mag er zijn! Deelnemers nemen zelf de bestelling op gaan ermee aan het werk. Van al de producten die we maken in de bakkerij is een receptenmap gemaakt. Voor een aantal deelnemers is een foto-receptenmap gemaakt, zodat zij aan de hand van foto’s een heel recept of een taart zelfstandig kunnen maken. Neem gerust een kijkje in Bakkerij en chocolaterie De Likkepot en bestel uw bakkerij- of chocoladeproducten.

Om variatie te krijgen in het werk, vaardigheden uit te breiden of aan te laten sluiten bij hun interesse, werken deelnemers ook op andere groepen. Denk hierbij aan deelnemers die één dag in de week op een andere groep werken of die bij bepaalde activiteiten op het kinderdagcentrum helpen. Naast inspanning is er in de pauze ook tijd voor ontspanning. Op Maasheim is een grote snoezelruimte en een fitnessruimte aanwezig waar veel gebruik van gemaakt wordt!

Team en vrijwilligers

Op Maasheim werken enthousiaste medewerkers met een hart voor de deelnemers.  De collega’s geven en krijgen energie in dit dagelijkse werk. Met elkaar vormen we een team dat elkaar aanvult om de juiste afstemming te vinden voor de begeleiding en verzorging van de deelnemers.

Veel in het werk gebeurt samen met de diverse vrijwilligers. Zo zijn er vervoersvrijwilligers die deelnemers van en naar Maasheim vervoeren, groepsvrijwilligers die assisteren bij allerhande werkzaamheden, vrijwilligers die Maasheim schoonmaken, klusjesmannen en tuinvrijwilligers. Kortom, vrijwilligers zijn niet meer weg te denken op Maasheim.

Maasheim is een leuke locatie om te werken, zowel voor deelnemers en collega’s, als voor vrijwilligers!

Adres en contactgegevens:

Is deze aantrekkelijke werkomgeving iets voor uw kind/familielid? Of heeft u zorg-gerelateerde vragen? Neem dan contact op met zorgconsulente J. (Jannie) de Graaf, zij staat u graag te woord. Lees ook de pagina op deze website over dagactiviteitencentrum.

Dagactiviteitencentrum Maasheim
Groeneweg 10
3297 LA Puttershoek
T 088 238 60 50
maasheim@adullamzorg.nl

Bel DAC Maasheim
088 238 60 50

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie