DAC Horstheim

Dicht bij het centrum van Staphorst in een rustige woonomgeving ligt dagactiviteitencentum (afgekort: DAC) Horstheim. Deelnemers worden gestimuleerd om de talenten die ze gekregen hebben in te zetten. De deelnemers hebben een leeftijd van 18 tot 80 jaar. 

Deelnemers en werkzaamheden

Dagelijks komen zo’n 70 deelnemers naar Horstheim. De werkzaamheden zijn divers: van het verzorgen van dieren en de tuinen tot inpakwerkzaamheden, eenvoudig montagewerk en schoonmaakwerkzaamheden. Een groep deelnemers werkt in de bakkerij waar heerlijke cakes en nog veel meer lekkernijen worden gebakken. We begeleiden ook deelnemers met het zelfstandig werken buiten de locatie.

Horstheim biedt afwisseling in de werkzaamheden; ‘geen werkdruk, wel druk werk’.

Dagindeling

De meeste deelnemers komen met de bus naar Horstheim. Een groep vrijwilligers haalt de deelnemers thuis op en zorgt dat ze om 9.00 uur aanwezig zijn. Als we compleet zijn verzorgt de begeleider de dagopening. We zingen psalmen, lezen uit de Bijbel en bidden. Deelnemers lezen op hun eigen manier en niveau mee en gaan hierover in gesprek. Hierna gaan we aan het werk.
 
Elke week wordt in de werkplaats een weekopening gehouden afwisselend door de regiomanager, locatie coördinator of de begeleiders. Een erg waardevol moment.

Team en vrijwilligers

De medewerkers doen elke dag het werk met veel plezier en voldoening. Het team bestaat uit een aantal mannen. Dit is wel handig bij de technische werkzaamheden die we uitvoeren. Er is een grote groep vrijwilligers betrokken rondom Horstheim. Alleen al voor het busvervoer kunnen we een beroep doen op meer dan 30 chauffeurs.
 
Deelnemers van DAC Horstheim werken ook op de volgende dependances:

Deelnemers ervaren Horstheim als een zinvolle, waardevolle, identiteitsgebonden, leerzame en veilige werkomgeving!

Adres en contactgegevens:
Wilt u uw kind/familielid aanmelden? Lees ook de pagina op deze website over dagactiviteitencentrum. Voor verdere informatie over deze locatie kunt u contact opnemen met C.M. (Kees) Hazenboom, interim locatieleider.

Dagactiviteitencentrum Horstheim
Kerklaan 14
7951 CD Staphorst
T 088 238 56 50
cmhazenboom@adullamzorg.nl
Bel DAC Horstheim
088 238 56 50

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie