DAC Horstheim

Horstheim is een gezellig dagactiviteitencentrum gelegen midden in Staphorst. De omgeving is rustig en de locatie biedt diverse werkzaamheden aan. Zowel onder de deelnemers als medewerkers heerst er een open en vriendschappelijke sfeer.
 

Deelnemers en werkzaamheden

Op Horstheim is er plek voor deelnemers vanaf 18 jaar met diverse soorten beperkingen. Elke dag staan de begeleiders klaar om de deelnemers te coachen, te laten werken aan doelstellingen en te begeleiden. Hierbij staan de behoeftes van de deelnemers centraal. Werken aan de doelstellingen en integratie in de maatschappij is belangrijk. Er worden veel werkzaamheden verricht voor verschillende bedrijven. Ook worden er deelnemers begeleid met zelfstandig werken buiten de locatie. Daarnaast is er ruimte voor deelnemers die meer behoefte hebben aan rust en structuur.

"Er heerst een goede sfeer, de deelnemers komen en gaan met een lach" - Heleen Wisse, locatiemanager.

Dependances

Aangekomen op Horstheim vertrekken een aantal deelnemers naar de dependances toe. De dag wordt begonnen met een dagopening. Onze Bijbelse identiteit speel een grote rol. De deelnemers komen veelal uit een beschermde omgeving. Die willen we vasthouden. Tussen de middag is er Bijbelstudie en ruimte voor vrije tijd. 

Kinderboerderij Samenzóo

Dagelijks worden de dieren van Kinderboerderij Samenzóo met veel liefde verzorgd. Er zijn veel soorten exotische dieren te vinden, van wallaby’s tot gekko’s. Naast werk en begeleiding is er een educatief en maatschappelijk doel. Iedereen is namelijk hartelijk welkom. Het hoofddoel van de kinderboerderij is de integratie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen.

De Bakkerij

In Bakkerij Horstheim werken de deelnemers, samen met begeleiders en vrijwilligers, met plezier om een groot assortiment van het heerlijkste banket te bakken. U kunt het dagelijks vers bestellen!

Winkel de Horstenaar

De Horstenaar is dé kringloopwinkel van Staphorst. De deelnemers worden gestimuleerd zoveel mogelijk zelfstandig taken te verrichten en helpen u graag, samen met de begeleiders en/of vrijwilligers, bij het hele verkoopproces.

Vrijwilligers

Vrijwilligers die naast de medewerkers ondersteuning bieden op de groepen zijn onmisbaar. Zo werken op elke dependance vrijwilligers die helpen bij alle werkzaamheden. Daarnaast staan er elke dag vrijwilligers klaar die zorgen voor het vervoer.

Nieuwbouw voor DAC en woonlocaties Staphorst!

Bekijk hier de foto's van de sloop en de bouw van het DAC en de nieuwe woonvoorzieningen in Staphorst!

Adres en contactgegevens:
Zoekt u ook waardevolle en zinvolle dagbesteding voor uw kind/familielid? Of heeft u zorg-gerelateerde vragen? Neem dan contact op met zorgconsulent  A. (Albert) van Elp. Hij staat u graag te woord. Lees ook de pagina op deze website over dagactiviteitencentrum.

Dagactiviteitencentrum Horstheim
Kerklaan 14
7951 CD Staphorst
T 088 238 56 50
cfcwisse@adullamzorg.nl

Plan hier uw route
Bel DAC Horstheim
088 238 56 50

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie