"De Heere heeft de begeleiders over mij gesteld"

Gerwin Mol (23) komt van oorsprong uit Rijssen. Sinds enkele jaren woont hij op Muiderheim in Genemuiden. Wie een praatje met hem aanknoopt, komt niet snel weg. Grappend en vrolijk vertelt hij over zijn begeleiders. Met zijn duim omhoog: „Ik heb echt topbegeleiders. Ze laten me vrij en luisteren naar wat ik te zeggen heb.”

„Uit de grond van mijn hart meen ik dat ik topbegeleiders heb!”, zet hij zijn woorden kracht bij. Een langslopende begeleider knipoogt. „Maar je bent soms toch weleens ontevreden, Gerwin?” vraagt de begeleider. Ontsteld reageert Gerwin: „Ik? Nee hoor! Ik ben tevreden. Als ik in bad wil, mag ik in bad. Als ik wil lezen, mag ik lezen. Er wordt echt goed naar me geluisterd en dat is gewoon top!” Serieuzer: „De begeleiders zijn ook over me gesteld, hè? De Héére heeft ze over mij gesteld, dat moet je niet vergeten! Daarover kan ik met mijn begeleiders goed praten, hoor.”

Een tevreden mens telt voor twee, vindt Gerwin. Als hij toch nog wat mag wensen, zijn het meer mannelijke begeleiders. „De vrouwen hier zorgen goed voor me. Ze zijn lief, maar mannen zijn stoer en hebben meer spierballen, hè? Dat zie ik hier wel bij begeleiders Harry, Klaas en Gijsbert.” Lachend: „Dus als er meer mannen komen, staan we samen sterk.”
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie