De deelnemers rekenen echt op je!
Gerdien Hakvoort werkt sinds februari 2012 als vrijwilliger op Veldheim en geeft iedere week een halve dag les aan de deelnemers.

"Met twee tot drie deelnemers per groepje werk ik aan doelen van hun IZAP (zorgplan van de deelnemers). Het zijn vaak praktische doelen zoals leren lezen, leren omgaan met de computer, leren werken met Word en Excel. Iedereen is individueel bezig op zijn eigen niveau." Voordat Gerdien begon met het vrijwilligerswerk is ze leerkracht geweest. Toen dit niet meer te combineren was met haar gezin, besloot ze om vrijwilligerswerk te gaan doen. Gerdien vindt het mooi om te zien hoe de deelnemers vorderingen maken. "Meestal zien ze zelf ook dat ze goed vooruit gaan. Dat geeft hun extra zelfvertrouwen." Dat geeft Gerdien ook weer energie.
 
Wat Gerdien ook een positieve kant van het vrijwilligerswerk vindt, is dat je even de deur uit bent. "Je bent zo anders bezig dan thuis." Een lastige kant van het vrijwilligerswerk is afbellen bij bijvoorbeeld ziekte van haar kinderen. "Aan de ene kant is vrijwilligerswerk vrijblijvend, maar aan de andere kant rekenen de deelnemers echt op je. Het is een teleurstelling voor ze als de les niet door kan gaan."
 
Als je overweegt vrijwilligerswerk te gaan doen, raadt Gerdien wel aan om iets te doen wat bij je past. "Het mooie aan mensen met een handicap is dat ze zo puur zijn. Je leert om jezelf te zijn, omdat zij het ook zijn.”
Wil je ook vrijwilliger worden bij Adullam? Op welke manier ben jij betrokken bij Adullam? Wat kun jij betekenen als vrijwilliger? Wil je je vrije tijd op een zinvolle manier invullen? Zet je talenten in voor je medemens en meld je aan als vrijwilliger. Bekijk onze vacatures