'Een prettige samenwerking!'
Sinds 2015 ben ik binnen Maasheim als vrijwilliger aangesteld als vrijwilligerscoördinator. Samen met vijf medewerkers van Maasheim vormen we de vrijwilligerscommissie, waarin ieder zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. Binnen deze commissie ben ik verantwoordelijk voor werving en selectie van de groepsvrijwilligers en gastgezinnen. Daarnaast ben ik in mijn rol als vrijwilligerscoördinator, in overleg met de leiding, de schakel tussen de deelnemers en de vrijwilligers. Voor de leiding op de groepen is het prettig om de aandacht over de deelnemers goed te kunnen verdelen met ondersteuning van vrijwilligers. De vrijwilligers kunnen helpen bij activiteiten, ze kunnen één-op-één aandacht geven aan deelnemers (bijvoorbeeld bij snoezelen, voorlezen of wandelen) of werken aan een specifiek doel.

Ook op de gastgezinnen is dit van toepassing. De deelnemers genieten ervan om naar een gastgezin te gaan! Op deze manier nemen zij deel aan het gewone leven én het is een uitbreiding van het sociale netwerk van de deelnemer.

Het contact met de vrijwilligers die een warm hart voor de deelnemers hebben, de mooie momenten met de deelnemers en de prettige samenwerking met de medewerkers zijn voor mij waardevol om deze coördinerende taak te vervullen.
Wil je ook vrijwilliger worden bij Adullam? Op welke manier ben jij betrokken bij Adullam? Wat kun jij betekenen als vrijwilliger? Wil je je vrije tijd op een zinvolle manier invullen? Zet je talenten in voor je medemens en meld je aan als vrijwilliger. Bekijk onze vacatures