Te jong om 'achter de geraniums' te gaan zitten
Mijn naam is Theo van Brenk en ik ben woonachtig in Veenendaal. Ons huwelijk is gezegend met drie kinderen. We mochten ook een groot aantal kleinkinderen ontvangen.

Mijn loopbaan begon in 1965 bij een garagebedrijf in Veenendaal en eindigde na nog een aantal andere bedrijven uiteindelijk bij een notariskantoor in Ede.

In september 2014 werd mij bij dit kantoor ontslag aangezegd, waardoor ik in de WW terechtgekomen zou zijn. Door een regeling van het pensioenfonds kon ik een jaar eerder met pensioen gaan. Ik voelde me echter nog te jong om ‘achter de geraniums’ te gaan zitten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Een broer van ons had een verstandelijke beperking, dus kende ik de gehandicaptenzorg al een beetje van binnenuit. Het trok me wel aan om met deze mensen samen te gaan werken. In eerste instantie stuurde ik een mailtje naar Wim Verhoeks (die toen nog op Veldheim werkzaam was) met de vraag of Adullam vrijwilligers kon gebruiken. Na een gesprek gehad te hebben, kwam ik in de werkplaats van Veldheim terecht om facturen te maken voor de werkzaamheden die daar door de deelnemers gedaan worden. Maar ja, voor drie dagen was dat wel een beetje te weinig werk. Ik werd daarom al snel gevraagd om de acquisitie van de advertenties in het contactblad op me te nemen. Verder werd het boeken van de kasstaten van alle locaties aan mijn zorgen toevertrouwd. Ook het halen van de deelnemers vanuit Beekheim naar Veldheim doen we er nog bij.

Omdat wij in Veenendaal een kringloopwinkel van Woord en Daad zijn gestart, worden daar met enkele deelnemers regelmatig spullen opgehaald, die dan op Veldheim gesloopt worden. Het mooie van dit werk is dat ik een vast plekje in de werkplaats heb en dus direct contact heb met de deelnemers. Met Gods hulp hopen we dit voldoeninggevende stukje werk nog jaren te mogen doen.
Wil je ook vrijwilliger worden bij Adullam? Op welke manier ben jij betrokken bij Adullam? Wat kun jij betekenen als vrijwilliger? Wil je je vrije tijd op een zinvolle manier invullen? Zet je talenten in voor je medemens en meld je aan als vrijwilliger. Bekijk onze vacatures