Lees en leef mee met de verhalen van onze medewerkers!

Dat werken in de zorg dynamisch kan zijn, is over het algemeen bekend. Maar in deze bijzondere tijd, waar locaties 'op slot' zitten en bewoners én medewerkers extra goed op elkaar moeten letten, kan het écht elke dag anders zijn. Toch gebeuren er ook hele mooie dingen die we jou niet willen onthouden...

Begeleider Anne Lize

Vandaag is mijn eerste werkdag sinds de maatregelen rondom het virus. We beginnen deze dag met het ophalen van cliënten van woongroep De Klokkenberg (Siloah). Zij gaan aan het werk: chocolaatjes inpakken. Normaal rijdt er een rij-vrijwilliger, maar dit mag nu niet. Ik begin de dag met drie cliënten, waarvan ik er één niet ken. We zitten aan de werktafel, zo is er genoeg afstand tussen ons. Tijdens de dagopening zingen we psalm 46:6. Toepasselijk in deze tijd.
 
De deelnemers zijn een beetje stil. "Ik vind het wel jammer", zegt een deelnemer tegen mij. "We mogen niet naar de kerk en ik moet nu tijdelijk hier werken. Toch vind ik het ook fijn om hier te zijn en dat ik hier werk mag doen."
Als we de kantine inlopen staat er een bordje met paaseitjes die we hebben gekregen van een collega die niet mag werken. 'Zodat we toch aan haar denken', staat er op een briefje. 

Deelnemers die jarig zijn krijgen een cadeautje van ons. Ook worden er pakketjes en kaarten verstuurd naar deelnemers die normaal gesproken hier dagbesteding krijgen. Hierin staan ook tips voor ouders die nu thuis zitten met hun zoon of dochter. Zo kunnen we toch, op afstand, met hen meeleven. 


Aan het werk in de bakkerij
We doen het werk als een echt team!