Lees en leef mee met de verhalen van onze medewerkers!

Dat werken in de zorg dynamisch kan zijn, is over het algemeen bekend. Maar in deze bijzondere tijd, waar locaties 'op slot' zitten en bewoners én medewerkers extra goed op elkaar moeten letten, kan het écht elke dag anders zijn. Toch gebeuren er ook hele mooie dingen die we jou niet willen onthouden...

Begeleider Jan

Het valt voor onze deelnemers niet mee om de hele dag thuis te zitten. Ik ben bezig geweest met een belronde langs alle thuiszitters. Daarbij heb ik de ouders voorzien van praktische tips, zoals het meeluisteren naar een bijbelverhaal via internet. Daarnaast heb ik ze erop gewezen dat het belangrijk is in deze bijzondere situatie ook thuis te zorgen voor een gevuld dagprogramma. Eén van mijn deelnemers woont in hetzelfde dorp. Wat was hij blij dat ik hem thuis een uurtje opzocht!
 


 


Begeleider Willem

De bewoners lijken allemaal van slag: Op Kroonheim hebben we net een verhuizing achter de rug wat betekent: wennen aan een nieuwe omgeving, en opeens moet iedereen op zijn eigen woongroep blijven. Voor veel bewoners is dit niet te snappen. Vandaag was ik degene die de spits mocht afbijten met een belangrijke taak. Ik mocht ondersteuning bieden in angsten en spanningen bij de bewoners op de woongroep. Eén bewoner vroeg telkens om duidelijkheid:  "Wanneer ga je naar huis? Waar moet ik nu werken?" Hij begon me op een gegeven moment te knijpen en dreigde met fysiek geweld. Ik liet hem plaatsnemen op de orgelbank en ik begon heel zachtjes orgel te spelen en in zijn oor te zingen. Hij gaf een diepe zucht, zijn armen ging over elkaar en hij maakte een tevreden bromgeluid.
"Werken met mensen en met je handen valt hier prachtig samen!"