"Werken met mensen en met je handen valt hier prachtig samen!"
Soms kun je je oude functie uitstekend combineren met de gehandicaptenzorg. Althans, Adullam biedt zij-instromers deze ruimte. Arjan Heldoorn (35) zegde zijn baan in de bouw op en solliciteerde in 2006 als begeleider op DAC Horstheim en is nu vaak werkzaam op de mooie Kinderboerderij Samenzó in Staphorst. Nu heeft hij een “prachtige, gevarieerde” baan. Regelmatig pakt hij nog eens een timmerklus op. Verder is hij vooral lekker met de deelnemers aan het werk en veel buiten. Mede door zijn praktische achtergrond kan hij hun een zinvolle dagbesteding bieden. En deze mensen? Zij bloeien ervan op!
Arjan werkt inmiddels al twaalf jaar op Horstheim. Toch had hij het in de bouw ook goed naar zijn zin, vertelt hij. “Ik vind het leuk om met materialen te werken en zichtwerk te maken. Nog steeds trouwens. Maar ik miste de meerwaarde. Een helpende hand te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Dat bleef door mijn hoofd spelen. Nadat ik een keer bij Adullam mee had gelopen dacht ik, ja, de gehandicaptenzorg zoals dat op Horstheim en haar dependances wordt gerealiseerd lijkt me ontzettend leuk. Op Horstheim komen veel puzzelstukjes voor mij samen.”
“Na al die jaren doe ik mijn werk nog steeds met veel enthousiasme. Als ik zie wat de deelnemers nu al zelfstandig kunnen, dan hebben we al veel bereikt. Dat vind ik het mooiste van mijn werk. Sommige deelnemers hebben hier minder escalaties. Dat zie ik als een verdienste van kwalitatief goede zorg.”
“Wat ik ook een mooie kant van mijn baan vind is, dat hier de rust en de vrijheid is om het Woord te mogen doorgeven. Soms merk ik dat er honger is naar het Evangelie. Mijn wens is dat het gezegend mag worden!”

Ook een dagje meelopen? Meld je aan! Bekijk hier een filmpje over mijn stap naar Adullam.
Wil je ook werken bij Adullam? Wil jij een rol spelen in de verzorging en begeleiding van mensen met een beperking? Heb jij aandacht voor de mogelijkheden en het ontplooien van talenten van je medemens? Vind je het belangrijk om identiteitsgebonden zorg te verlenen? Bekijk onze vacatures