Ik wilde graag meer voor mijn medemens betekenen!
Begin dit jaar heb ik mijn baan als werkvoorbereider bij een bouwbedrijf opgezegd om de overstap te maken naar de gehandicaptenzorg. Ik had het als werkvoorbereider naar mijn zin, maar miste de meerwaarde in mijn werk. Ik wilde heel graag meer voor mijn medemens betekenen. Ik heb veel nagedacht, gezocht en gebeden welke keuze ik moest maken. Na een meeloopdienst bij Adullam voelde ik: hier ligt mijn hart. Eigenlijk vielen alle puzzelstukjes op hun plaats, hier heb ik echt de leiding van de Heere in ervaren. Afgelopen februari heb ik de overstap gemaakt en ben ik gestart met de opleiding op het Hoornbeeck College.

Eén dag in de week ga ik naar school en de overige dagen werk ik als woonbegeleider op Streekheim. Ikgeniet erg van mijn werk. Ik vind het mooi om de cliënten te begeleiden, ‘met de handen op de rug’ door hen zoveel mogelijk zelf te laten doen. Het zijn vaak de kleine dingen die het werk nóg mooier maken, zoals een bewoner die vroeg of ik hiervoor tandarts geweest was want ik poetste haar tanden altijd zo goed. Of een bewoner die blij is dat er een man op de groep werkt zodat we “eens even over mannendingen kunnen praten”. Twijfel je (als man) om ook zo’n overstap te maken? Plan een meeloopdienst en ervaar het!
Wil je ook werken bij Adullam? Wil jij een rol spelen in de verzorging en begeleiding van mensen met een beperking? Heb jij aandacht voor de mogelijkheden en het ontplooien van talenten van je medemens? Vind je het belangrijk om identiteitsgebonden zorg te verlenen? Bekijk onze vacatures