Na een dag meelopen wist ik het: ik kies voor Adullam!
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven,” zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling MMZ-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Als je rondkijkt op de gloednieuwe locatie van Maasheim, dan kun je niet anders concluderen dan dat de deelnemers hier goed in hun vel zitten.
In de lunchroom halen Helga en Aline gezamenlijk, uiterst voorzichtig, kopjes en schoteltjes van de tafels op. Uiterst geconcentreerd doen deze twee samen hun taak. De een in rolstoel, de ander op eigen benen. Ze glimlachen voldaan naar elkaar als het klusje gedaan is. Zo, dat is gefikst. Ja, er is tevredenheid. “Dat raakt me in deze mensen,” zegt Gerline die ooit dacht dat ze onderwijsassistente wilde worden. Ze volgde zelfs de opleiding. Anderen helpen die extra hulp nodig hebben, had ze altijd al wel mooi gevonden. Toen ze een dag mee liep op Maasheim, wist ze het zeker: ik ga de gehandicaptenzorg in, lacht ze. “Ik voel me thuis in deze reformatorische instelling. Het gaat er op dezelfde manier aan toe als thuis. Ik vind het fijn om Bijbels onderwijs te mogen verzorgen aan de deelnemers. Omdat ik merk dat het de bewoners bezig houdt. Soms ontstaan er mooie gesprekken. Zo deed ik een vertelling over de brede en de smalle weg. “Ik wil ook op die smalle weg,” zei een bewoner in gebarentaal. Mooi is dat toch!” Gerline is blij met haar keuze voor MMZ-BBL. Bij het uitvoeren van praktijkopdrachten komen theorie en praktijk mooi samen. “Ik leer ook in de praktijk van ervaren mensen. Niet alle kennis kun je nu eenmaal uit boeken halen. Niemand is hier hetzelfde. Iedereen heeft zijn of haar eigen tempo en niveau. Daar moet je op zien aan te sluiten. Dat is mijn uitdaging.”

Ook een dagje meelopen? Meld je aan! Bekijk hier een filmpje over mijn keuze voor Adullam.
 
Wil je ook werken bij Adullam? Wil jij een rol spelen in de verzorging en begeleiding van mensen met een beperking? Heb jij aandacht voor de mogelijkheden en het ontplooien van talenten van je medemens? Vind je het belangrijk om identiteitsgebonden zorg te verlenen? Bekijk onze vacatures