Over dit project

Zorgkantoren en gemeenten verplichten Adullam om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. De kosten om te verduurzamen willen we niet ten laste laten komen van het budget voor zorg en begeleiding. Prioriteit krijgen projecten die binding hebben met de cliënten.
Op Kroonheim staat sinds kort een composteermachine die gft-afval composteert. Van 1 kilo gft blijft 100 gram compost over. Iedereen op Kroonheim mag er zijn gft-afval brengen. De Buitenhof-groep leegt de composteermachine wekelijks en brengt de compost weg op het terrein. De compostmachine scheelt 200 kilo restafval per maand, stortkosten van tuin- en houtafval en het is een zinvolle bezigheid voor de deelnemers. Met 5 jaar zal de aanschaf terugverdiend zijn.

Zorg voor het milieu is ook Adullams zorg, daarom ontwikkelen we enkele duurzaamheidsprojecten. Ook verplichten de overheid, gemeentes en zorgkantoren ons om onze locaties te verduurzamen.

Dankzij uw steun kunnen we duurzamer wonen en werken. Helpt u?

Concrete doelen voor 2023

  • We streven ernaar om onze inspanningen voor duurzaamheid te certificeren met de MPZ certificering - brons. We hebben een bedrag gereserveerd om eventuele acties hiervoor te kunnen realiseren.
  • Bij de nieuwbouw van de Eliëzerhof investeren we in zonnepanelen, laadpalen en nog enkele andere duurzaamheidsvoorzieningen.
  • Op Wilgenheim en Maasheim willen we in 2023 zonnepanelen plaatsen.

Bekijk foto’s

Locatie(s): Alle Adullam locaties

Deel op social media

Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie