Zorg en onderwijs op maat in Barneveld

Zorg en onderwijs op maat in Barneveld

Geplaatst op 16-12-2015 in: Algemeen

Met de ondertekening van de huurovereenkomst tussen de Rehobothschool en Stichting Adullam is een volgende stap gezet in de realisatie van een integraal Kinderdagcentrum Zorg en Onderwijs in Barneveld. Op het gemeentehuis van Barneveld ondertekenden dhr. A. Prins van Adullam en dhr. P. Westerlaken van de Rehobothschool de overeenkomst. De nieuwbouw verloopt voorspoedig. Volgens planning zal met ingang van het nieuwe schooljaar 2016-2017 de school in gebruik genomen worden.

Voordelen samenwerking

De zorg en begeleiding van Adullam en het onderwijs van de Rehobothschool aan jonge kinderen sluiten door de samenwerking beter op elkaar aan. Door het delen van werkmethodes en kennis versterken zorg en onderwijs elkaar, wat ten goede komt aan de ontwikkeling van het jonge kind met een verstandelijke beperking. De samenwerking biedt daarnaast een praktisch voordeel: diverse ruimtes en faciliteiten zoals het plafondtilliftsysteem, speellokalen en de snoezelruimte worden gezamenlijk gebruikt.

Voorschoolse educatie

Het kinderdagcentrum binnen de school heeft straks een groep voor peuters, kleuters en kinderen die bezig zijn met schoolvoorbereidende activiteiten. Binnen deze groep wordt het jonge kind met een beperking al op vroege leeftijd passend begeleid en ondersteund. Dit gebeurt spelenderwijs, waarbij resultaten vaak al snel zichtbaar zijn. De nauwe samenwerking tussen onderwijs en zorg draagt bij aan een ononderbroken ontwikkeling van kinderen.

Zorggroep

Een tweede afdeling van het kinderdagcentrum is voor kinderen en jeugdigen met een (al dan niet ernstige) meervoudige problematiek, waarbij veel (medische) zorgondersteuning nodig is. Die ondersteuning wordt geboden in de vorm van specialistische fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en medische zorg, door een opgeleid team van begeleiders. Samen met de ZML-/MG groepen van de school wordt kennis opgebouwd over onderwijs aan kinderen met een complexe zorgbehoefte.
 
Voor meer informatie (of eventuele aanmelding) kunt u dit artikel lezen.

De Rehobothschool

De Rehobothschool is een school voor speciaal onderwijs. Er wordt cluster 3 onderwijs gegeven aan zeer moeilijk lerenden (ZML) en meervoudig gehandicapten (ZML-MG). Daarnaast wordt er les gegeven aan kinderen met sociaal-emotionele of psychiatrische problematiek (SO cluster 4). De Ds. D.A. Detmarschool (per 1 augustus 2015 heet deze school Rehoboth ‘SBO’) is een school voor Speciaal Basis Onderwijs (SBO). Deze school is er voor kinderen met een laag gemiddelde intelligentie en voor kinderen met een gemiddelde intelligentie met leer- en/of opvoedingsmoeilijkheden. Op de locaties in Ochten en Ede geven in totaal 139 personeelsleden onderwijs aan 363 kinderen.
 

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie