Woonvoorziening Barneveld officieel geopend

Woonvoorziening Barneveld officieel geopend

Geplaatst op 11-04-2014 in: Algemeen

De onthulling van het naambord is altijd een spannend moment. Samen met burgemeester Van Dijk en wethouder De Kruijf hebben de bewoners vandaag de naam Beekheim onthuld.  Met deze openingshandeling is de nieuwe woonvoorziening van Adullam in Barneveld officieel geopend. De nieuwe huisvesting aan de Ds. E. Fransenlaan dient als vervanging voor de verouderde woonvoorzieningen in Ede en Lunteren en biedt woonruimte aan 45 bewoners en twee logeerplekken. 
 
De meeste bewoners van Beekheim zijn verhuisd vanuit de Adullam-voorzieningen Maanderheim en Borchheim te Ede en Veluweheim te Lunteren. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe bewoners. De bewoners wonen er sinds december 2013 en hebben het op de nieuwe locatie echt naar hun zin. Er is ingespeeld op de vraag naar prettige woonplekken met veel zelfstandigheid. Bewoner Gijs Jansen vertelt: “Ik heb het goed naar mijn zin op Beekheim. Ik heb een mooie, grote kamer met fraai uitzicht en ik kan goed opschieten met de andere bewoners. Vooral de ruime kamer bevalt me erg goed als ik deze vergelijk met mijn kamer op de oude voorziening Veluweheim!” 

Openingshandeling

Na het formele deel gingen bewoners en genodigden naar de woonvoorziening om de openingshandeling te verrichten. Maarten de Graaf, Ton Kool en Hendrik Jan Vochteloo werden hierbij geholpen door burgemeester van Dijk, wethouder De Kruijf en drs. Van Ree (lid Raad van Toezicht). Door het oplaten van ballonnen werd langzaam maar zeker de naam Beekheim onthuld. Na deze openingshandeling werden de inzenders van deze naam bedankt en kregen ze een presentje overhandigd.

Duurzaamheid

De nieuwe woonvoorziening Beekheim representeert met name één van de kernwaarden van Adullam: de kernwaarde duurzaamheid. De woonvoorziening is opgebouwd uit kleinschalige woonblokken, waaronder een woondeel voor ouderen op de begane grond, met speciale voorzieningen. Hierdoor is er sprake van een leeftijdsbestendige voorziening voor verschillende bewoners. De ervaring leert dat de bewoners een jarenlange zorgrelatie met Adullam hebben. Duurzaam betekent voor Adullam tevens dat er op een goede wijze wordt omgegaan met schaarse middelen. Bij de bouw zijn duurzaamheidsvoorzieningen getroffen die water en energie besparen.

Opening Beekheim

Hieronder een selectie uit de foto's die zijn genomen tijdens de officiële opening van Beekheim.
 

 

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie