Wilgenheim slaat eerste paal in Alblasserdam

Wilgenheim slaat eerste paal in Alblasserdam

Geplaatst op 16-04-2014 in: Algemeen

Vandaag, 16 april, is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de brede school aan de Mesdaglaan in Alblasserdam. Met een spuitbus mochten deelnemers 'Wilgenheim' op deze eerste paal spuiten. Hierdoor wordt de nieuwbouw echt hun toekomstige plek.  Samen met de ds. Joannes Beukelmanschool en Peuterspeelzaal Kiekeboe markeert deze gebeurtenis de start van de bouw van de nieuwe brede school. Na een jarenlang traject van voorbereiding is het eindelijk zover dat de bouw van de brede school aan de Mesdaglaan gaat beginnen. 

Brede school 

De brede school wordt gevormd door de ds. Joannes Beukelmanschool met zestien lokalen, het dagactiviteitencentrum Wilgenheim en de peuterspeelzaal Kiekeboe. De drie partijen hebben het gebouw zo vorm gegeven dat een aantal ruimten gezamenlijk of multifunctioneel gebruikt gaan worden. Daarnaast zal er ook inhoudelijk met elkaar samengewerkt gaan worden.
 
Voor de bouw van de brede is school in ongeveer een jaar uitgetrokken.
Op dit moment is de ds. Joannes Beukelmanschool nog gehuisvest aan de Lelsstraat in Alblasserdam. Adullam huurt nu het gebouw van de evangelische gemeente ‘t Scheepke, terwijl peuterspeelzaal Kiekeboe een huisvesting huurt aan de Esdoornlaan. Medio april 2015 hopen de drie deelnemende partijen te verhuizen naar deze nieuwe locatie.
 
In de aanloop naar het bouwtraject is veel overleg gevoerd met de gemeente en de omwonenden. Ook tijdens de bouwperiode blijft het contact met buurt via de aannemer intensief verlopen. Er zijn afspraken gemaakt over het verloop van de bouw en de informatievoorziening, zodat de overlast voor de bewoners rondom de bouwplaats zo min mogelijk zal zijn.

Lees hier het eerdere nieuws over nieuwbouw Wilgenheim en bekijk het fotoalbum
 

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie