Werk vanuit je hart

Werk vanuit je hart

Geplaatst op 28-11-2016 in: Algemeen

Ieder mens is waardevol, ook mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Werken met je beperkte medemens, is werken vanuit je hart. En er zelf heel veel voor terugkrijgen. Om jongeren vroeg te laten kennismaken met de gehandicaptenzorg geven medewerkers van Adullam voorlichting op middelbare scholen. Samen met Siloah en De Schutse promoot Adullam de gehandicaptenzorg binnen het middelbaar onderwijs. 

Voorlichtingsbijeenkomsten

Diverse ambassadeurs geven gastlessen op de verschillende reformatorische scholen in heel Nederland. Ook vertegenwoordigen deze ambassadeurs de drie organisaties op beroepenmarkten of andere voorlichtingsbijeenkomsten. Hiermee geven we jongeren meer informatie over wat werken in de gehandicaptenzorg inhoudt en welke opleidingen hiervoor nodig zijn. We maken hierbij gebruik van de geheel vernieuwde lesbrief. Op deze pagina kunt u meer lezen of informatie aanvragen over deze voorlichtingen.
 

‘Blij van een glimlach!’

Marleen Katgert is activiteitenbegeleider op het kinderdagcentrum Horstheim van Adullam. In de lesbrief vertelt ze over haar werk.

Waarom de gehandicaptenzorg?

“De uitdaging om de cliënten een zinvolle dagbesteding te geven waarbij de ontwikkeling wordt gestimuleerd. En als er dan een stapje in de ontwikkeling is gemaakt, geeft dat voor mij zoveel uitdaging en plezier in mijn werk.”

Mooiste moment?

“Elke dag is er wel een moment wat heel waardevol is. Dit kan een knuffel of een glimlach van een deelnemer zijn. Er zijn momenten dat de deelnemer iets wil duidelijk maken met behulp van gebaren en/of lichaamstaal. Als je de deelnemer begrijpt kunnen ze je een glimlach geven waar ik zelf zo blij van wordt. Dit alles maakt mijn werk heel waardevol.”

Werken vanuit je hart…

“Voor dit werk moet je liefde hebben voor deze doelgroep. En je krijgt zoveel liefde terug. Geef ze de tijd en je krijgt er zoveel voor terug!”
 

Wil je ook een mooie baan bij Adullam? Kijk hier voor onze actuele vacatures! Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie