Van Samenzó naar Samenzóo

Van Samenzó naar Samenzóo

Geplaatst op 15-03-2022 in: Algemeen

Wanneer u op Kinderboerderij Samenzóo van Adullam in Staphorst geweest bent, begrijpt u direct waarom Samenzó van naam is veranderd in Samenzóo. Samenzóo is meer dan een kinderboerderij.

De stijlvolle, dierentuinachtige uitstraling met veel planten, mooi aangelegde paadjes en aparte diersoorten geven je het echte ‘zoo’-gevoel. Schapen blaten om het hardst als je langs loopt. De lammetjes maken rare sprongen. Een haan kraait en vogels fladderen door de lucht. In een hoekje tortelen twee witte duifjes.

Doelstelling

Wat is de doelstelling van Samenzóo? Integratie. De deelnemers hebben werk, hiermee verzorgen zij een stukje recreatie voor Staphorst en omgeving. De mensen komen kijken, vooral naar de dieren. Zij ontmoeten mensen met andere mogelijkheden en gaven. Spontaan contact ontstaat tussen diverse mensen, met de dieren als constante afleiding.Samenzóo heeft ook een nieuw logo gekregen dat uitbeeldt waar Samenzóo voor staat: recreatie, diverse diersoorten, zien en samen.


Sinds kort is Samenzóo weer open voor publiek. De afgelopen periode is flink geïnvesteerd in duurzaamheid, professionalisering, natuur en educatie en zichtbaarheid van de dieren. Bezoekers kunnen gebruik maken van een nieuw wandelpad in het weiland. Via dit pad loopt u door het gebied met alpaca’s tussen de dieren. Verder zijn in dit weiland Gallowayrunderen, Ouessantschapen en nandoes te zien. Het wandelpad is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Halverwege het pad kijkt u uit op een vijver met een oeverzwaluw wand. Hopelijk worden de nestplaatsen dit jaar in gebruik genomen door de oeverzwaluwen die vanaf eind maart terugkeren uit hun overwinteringslanden.

Kom snel kijken!

Samenzóo is tot stand gekomen met grote inzet van vrijwilligers. Een integratie – recreatie project te Staphorst. De warme betrokkenheid van de burgers van Staphorst voor onze deelnemers van Samenzóo is heel goed merkbaar. De deelnemers horen er helemaal bij! Ze kijken uit naar uw komst! Toegang is gratis.  Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie