Topzorg... een topuitdaging!

Topzorg... een topuitdaging!

Geplaatst op 16-05-2013 in: Algemeen

Op het terrein van Kroonheim in Uddel wordt in D.V. de loop van 2017 een bijzonder project gerealiseerd: De Boshoek. Voor dit project zijn wij op zoek naar gemotiveerde en deskundige begeleiders. Samen vormen jullie een team om met ons de realisatie van dit project mogelijk te maken.

De doelgroep van De Boshoek bestaat uit vijf bewoners (15-30 jaar) met een intensieve begeleidingsvraag. De meesten hebben naast een verstandelijke beperking ook bijkomende problematiek. Denk bijvoorbeeld aan autisme en MCDD. De bewoners zijn gebaat bij een zeer gedoseerde aanbieding van prikkels en veel aandacht voor structuur en duidelijkheid.

Doordachte zorgomgeving

De Boshoek is écht een uniek project: het geluidsdichte gebouw, de inrichting, de methodiek, de personele invulling, de veiligheid en de ondersteuning door de orthopedagogen… Alles is erop gericht de bewoners een zo optimaal mogelijke leefomgeving - en onze medewerkers een zo optimaal mogelijke werkomgeving te bieden. Alle aandacht gaat uit naar de individuele begeleiding, waarbij de bewoners allemaal beschikken over eigen woonruimte.

De groepsbegeleiders werken vanuit een centrale ruimte. Van daaruit kunnen zij de bewoners zó begeleiden, dat zij geen prikkels ervaren van medebewoners. Dit is mede te danken aan de inrichting van het gebouw en de innovatieve hulpmiddelen. Voor het inrichten van deze doordachte zorgomgeving is gebruikgemaakt van de kennis en kunde van externe partijen en vanuit Kroonheim. Uit onderzoek is gebleken dat het project echt uniek is en tegelijkertijd in een grote behoefte voorziet.

Topzorg… een topuitdaging!

Wat bieden wij?

Voor De Boshoek zal een team samengesteld worden van circa twaalf medewerkers. Een deel van dat team werkt nu al op Kroonheim, de resterende begeleiders zullen van ‘buiten’ komen. Tijdens diensten zullen we met drie begeleiders op vijf bewoners werken. Voor begeleiders die een bijdrage willen leveren aan dit project, hebben we veel te bieden: meedoen aan een uniek project, werken met bijzondere bewoners en in een omgeving die geheel is afgestemd op hun behoeften. Verder bieden wij je de mogelijkheid om gericht te werken aan je professionaliteit. Wij zijn daarom op zoek naar mensen die bereid zijn om, ten behoeve van deze cliënten, continu te investeren in hun eigen kennis en kunde.

Binnen De Boshoek zijn de voorwaarden aanwezig om dit ook te kunnen doen. Denk aan een goed opleidingsbeleid, aandacht voor intervisie, de mogelijkheid tot het delen van kennis en ervaringen en het werken volgens methodische uitgangspunten. Ook zal er veel aandacht zijn voor ondersteuning vanuit de orthopedagogische discipline.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar begeleiders met een op de functie afgestemde vooropleiding (zoals SAW of SPH). Je hebt affiniteit met de doelgroep, je staat stevig in je schoenen en je bent flexibel. Je beheerst een affectief-neutrale begeleidingsstijl en je bent (bij voorkeur) bekend met de uitgangspunten van de methodiek Triple-C. Je kunt structuur bieden en je hebt een grondige kennis van diverse beperkingen, waaronder autisme en MCDD. Je weet dit alles te combineren met humor en creativiteit in het oplossen van problemen in goede samenwerking met je collega’s. Je kunt omgaan met feedback en je kunt ook zelf feedback geven. Tevens ben je bereid continu te investeren in eigen kennis en kunde. 

Geïnteresseerd?

Iedereen die enthousiast is geworden na het lezen van deze informatie en in bezit is van een op de functie afgestemde opleiding, adviseren we in te schrijven voor de vacaturenieuwsbrief. Daarin zal tijdig worden aangekondigd welke vacatures er openstaan. 

Binnen het team van De Boshoek zal naar verwachting ook plaats zijn voor een enkele zij-instromer. Dus herken je je in de gevraagde vaardigheden, maar mis je het juiste diploma, dan heeft het zeker zin om je nader te laten informeren. Met name mannelijke zij-instromers willen we hierbij vragen serieus na te denken over een stap naar De Boshoek. 

Contactgegevens

Wil je eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met M.L.B. (Marco) Pouwen, coördinator instelling Kroonheim, T 0577 40 84 44, mlbpouwen@adullamzorg.nl.

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie