Streekheim, naam nieuwe woonvoorziening Staphorst, onthuld

Streekheim, naam nieuwe woonvoorziening Staphorst, onthuld

Geplaatst op 22-05-2020 in: Algemeen

De naam Streekheim is op dinsdag 19 mei jongstleden door bewoner Anita de Vroed feestelijk onthuld. Streekheim is een nieuwe woonvoorziening van Stichting Zorg Adullam, en wordt gebouwd aan de Kerklaan in Staphorst. De bouw is in januari 2020 gestart, en wordt naar verwachting in januari 2021 opgeleverd. Schoonsterheim en Lindenheim, de huidige woonlocaties, worden verkocht omdat deze niet meer voldoen aan de wensen van deze tijd. 
 
 

Streekheim onthuld

De onthulling van de naam vond plaats op het terrein van de nieuwe woonlocatie. “Ondanks dat er bijna niemand bij kon zijn, hebben we er toch een feestelijk moment van gemaakt”, aldus teamleider Vrouwgje Spiker. Onder toeziend oog van een cameraman, fotograaf en de teamleider onthulde bewoner Anita het spandoek met de door haar bedachte nieuwe naam. “Ik heb de naam Streekheim bedacht, omdat het gebied langs de Gemeenteweg en Oude Rijksweg in de volksmond ook wel ‘De Streek’ wordt genoemd”, aldus Anita.

Ruimte

Streekheim biedt ruimte voor 32 appartementen, verdeeld over vier groepen en één logeerplek. Ze worden voorzien van eigen sanitair en gezamenlijke huiskamers. Streekheim wordt gebouwd naast het dagactiviteitencentrum Horstheim waar veel bewoners werken, en wat eveneens onderdeel is van Adullam. De diaconie van de plaatselijke Hersteld Hervormde Kerk heeft Adullam ondersteunt door het in erfpacht geven van de grond. De bewoners van Schoonsterheim en Lindenheim kunnen naar verwachting in het voorjaar van 2021 Streekheim betrekken. Er zijn nog appartementen beschikbaar voor nieuwe bewoners.

Betrokkenen

Bij de bouw van Streekheim zijn diverse bedrijven betrokken. Het is getekend door Architectenbureau Born, uit Middelharnis en Van Vliet Bouwmanagement uit Barendrecht begeleidt dit project. De Bouwcombinatie Adullam, bestaande uit vier Staphorster bouwbedrijven Bovenhuis, Dons en Troost, Jansen en De Witte, zijn de bouwers van Streekheim. J. Bisschop Installatiebedrijf is betrokken als installateur.

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie