Stichting Adullam naar Katwijk?

Stichting Adullam naar Katwijk?

Geplaatst op 10-07-2014 in: Algemeen

Inzet voor de zwakkeren in de samenleving, dát is wat Stichting Morgenster en stichting Adullam gemeen hebben. Vanuit deze betrokkenheid heeft Stichting Morgenster Adullam gevraagd om een woonvoorzienig te realiseren in Katwijk. Adullam heeft de nood en behoefte geproefd en heeft besloten om te onderzoeken of er in de omgeving van Katwijk voldoende belanghebbenden zijn om een woonvoorziening te realiseren voor personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het is een mooi voorbeeld om zorg dichtbij huis te organiseren. 

Adullam wil zich inspannen om hieraan mee te werken. Op een oriënterende avond waarin de plannen besproken werden, is een brief voorgelezen waaruit de nood en de betrokkenheid van betreffende ouders duidelijk geproefd wordt. Dhr. A. Prins, Raad van Bestuur, omschrijft de sfeer als volgt: “Deze nood, deze betrokkenheid en bewogenheid, is dezelfde die de grondleggers van Adullam hebben ervaren.” Stichting Morgenster, welke opkomt voor identiteitsgebonden belangen op reformatorische grondslag, blijft hier nauw bij betrokken.

Zorgvuldige aanpak

Om een stabiel en toekomstbestendig wooninitiatief te kunnen starten en betaalbaar te houden gaat Adullam zorgvuldig te werk. In de brede regio van Katwijk wordt door middel van advertenties de behoefte gepeild voor dit initiatief. De doelgroep is personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (een functiegerichte indicatie voor ambulante begeleiding of voor de zorgzwaartepakketten VG3 of VG4). De woonvoorziening is bedoeld voor zorgvragers die de identiteitsgebonden zorg en begeleiding die Adullam biedt, van harte onderschrijven.

Meer informatie

Heeft u hulp of begeleiding nodig bij het wonen? Of heeft u een kind/familielid dat niet zelfstandig kan wonen? Meld u dan aan voor de voorlichtingsavond. Deze avond wordt gehouden op D.V. 11 september, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30), einde 22.00, in de zaal van de Christelijke Gereformeerde kerk, Duinrustplein 10, 2225 PK Katwijk aan Zee. U kunt meer informatie opvragen of u direct opgeven bij: mw. J. de Graaf, T 088 238 55 26 e-mail: jdegraaf@adullamzorg.nl.
 

U bent van harte welkom! Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie