Personeelswerving Muiderheim is gestart!

Personeelswerving Muiderheim is gestart!

Geplaatst op 23-07-2014 in: Algemeen

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op de nieuwbouwlocatie van instelling Muiderheim zoeken we nog collega’s. De personeelswerving is gestart: de vacatures zijn inmiddels te vinden op de site www.werkenbijadullam.nl.

Wie zoeken wij?

Voor de nieuwbouw Muiderheim zal een team samengesteld worden van circa 55 medewerkers. De helft van dit team werkt nu al op Muiderheim en, wie weet, maak jij binnenkort deel uit van dit team!
 
We zijn op zoek naar begeleiders met een op de functie afgestemde vooropleiding zoals SAW, SPH, verzorgende-IG, MBO-V, HBO-V of vergelijkbaar. We zoeken collega’s met de volgende kenmerken: Je hebt affiniteit met de doelgroep, hebt bij voorkeur passende ervaring met de doelgroep, je staat stevig in je schoenen en je bent flexibel. Je beheerst een affectief-neutrale begeleidingsstijl, kunt structuur bieden en je hebt een grondige kennis van diverse beperkingen.
We bieden de mogelijkheid om gericht te werken aan je professionaliteit. Wij zijn daarom op zoek naar mensen die bereid zijn om, ten behoeve van deze bewoners, continu te investeren in hun eigen kennis en kunde.

Informatie over het ‘nieuwe’ Muiderheim

Adullam bouwt een nieuwe instelling voor intensieve zorg en/of begeleiding in Genemuiden, naast het huidige (tijdelijke) Muiderheim. De bewoners en deelnemers van Muiderheim wonen nu in witte units. Ondanks het knusse karakter en de gezellige sfeer daar, wordt er uitgekeken naar het betrekken van de nieuwbouw. In D.V. december 2014 en januari 2015 hopen we de nieuwbouw in gebruik te nemen. Je kunt de stand van zaken van de nieuwbouw volgen via het fotoalbum. Muiderheim biedt per D.V. januari 2015 plaats aan 30 bewoners. In het naastgelegen activiteitencentrum krijgen tevens ca. 25 deelnemers dagbesteding aangeboden.
 
Hieronder vind je meer informatie over de diverse groepen en de specifieke functie-eisen welke gesteld zijn op de groep.

Woongebouw

Het woongebouw kenmerkt zich door subgroepen van vier of vijf bewoners die gezamenlijk gebruik maken van één huiskamer. Alle bewoners hebben een verstandelijke of meervoudige beperking. De bewoners hebben een eigen zit-/slaapkamer die door henzelf ingericht wordt. In het nieuwe woongebouw werken circa 35 tot 40 medewerkers welke dag en nacht begeleiding bieden.

Intensive begeleidingsgroep

In deze groep is plaats voor 13 bewoners (in drie woongroepen) die intensief begeleidingsbehoeftig zijn, vanwege een verstandelijke beperking (functiestoornis) gecombineerd met forse gedrags- en/of psychiatrische problematiek. De bewoners hebben permanent structuur, veiligheid en bescherming nodig. Bij de begeleiding ligt de nadruk op voorspelbaarheid van het (individuele) dagprogramma en vaste leefregels. Op deze groep beschikken we over een afzonderingsruimte en is een crisisplaats opgenomen.

Specifieke functie-eisen voor medewerkers op deze groep:

Het beheersen van een affectief- neutrale begeleidingsstijl, een grondige kennis  van diverse beperkingen, waaronder autisme, MCDD en het Prader Willi Syndroom is een pre. Verder is het hebben van humor, relativeringsvermogen, creativiteit in het oplossen van problemen in goede samenwerking met je collega’s, feedback geven en ontvangen een voorwaarde. Begeleiders zijn flexibel om met alle bewoners te werken, zodat er flexibel omgegaan kan worden met de groepsindeling.

Groep met veel begeleiding en volledige verzorging

Op deze groep beschikken we over negen zorgplaatsen voor ernstig meervoudig beperkte bewoners en ouderen. De (toekomstige) bewoners hebben veel begeleiding en volledige verzorging nodig. De bewoners zijn afhankelijk van de begeleider wat betreft de lichamelijke verzorging en maken gebruik van hulpmiddelen zoals een rolstoel en tillift. Een aantal bewoners hebben daarnaast ook andere beperkingen (bijv. slechtziend, -horend, epilepsie, spasme).

Specifieke functie-eisen voor medewerkers op deze groep

Begeleiders verrichten alle voorkomende verzorgende en begeleidende werkzaamheden voor de bewoners. Ook verpleegtechnische handelingen worden verricht conform de protocollen. Kennis van verzorging en verpleging is een vereiste bij het werken met deze bewoners. Begeleiders zijn flexibel om met alle bewoners te werken, zodat er flexibel omgegaan kan worden met de groepsindeling. 

Begeleiding en verzorging-groep

Op deze groep zijn negen zorgplaatsen voor bewoners met de combinatie zorg en begeleiding. Dit zijn bewoners die mobiel zijn, maar wel hulp nodig hebben bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals eten, drinken, wassen en aankleden. Verschillende bewoners kunnen verbaal niet communiceren, non-verbaal geven ze signalen. Het bevorderen van de communicatie en de zelfredzaamheid volgens de geldende richtlijnen en doelstellingen is een belangrijk doel.

Specifieke functie eisen voor medewerkers op deze groep

Begeleiders bieden structuur in een prikkelarme omgeving. Het is noodzakelijk dat de indeling van de dag duidelijk is, zodat de bewoner weet waar hij/zij aan toe is. Begeleiders zijn flexibel om met alle bewoners te werken, zodat er flexibel omgegaan kan worden met de groepsindeling.

Dagbesteding

Het activiteitengebouw kenmerkt zich door een combinatie van groepsruimten en atelierruimten. Ook zal er een huiskamergroep worden gecreëerd in het woongebouw met oudere deelnemers. Er worden zowel binnen- als buitenactiviteiten georganiseerd, zoals: huishoudelijke activiteiten, dierverzorging, tuin- en kluswerkzaamheden, arbeidsmatig werk, sensopathische activiteiten en administratieve werkzaamheden. In het activiteitengebouw is een winkel opgenomen waar met behulp van comitéleden of vrijwilligers producten van de deelnemers verkocht kunnen worden. Elke deelnemer heeft een activiteitenprogramma, waarbij een duidelijke scheiding wordt gemaakt tussen het wonen en werken. De circa 12 medewerkers werken op minimaal twee verschillende groepen, zodat er flexibel omgegaan kan worden met de groepsindeling.

Geïnteresseerd?

Wil jij het team van Muiderheim versterken? Pas jij bij de identiteit van Adullam? Laat jij je niet zo gauw van de wijs brengen en kun je tegen een stootje? Neem nu het initiatief en bekijk hier de actuele vacatures.  

Contactgegevens

Nog vragen en/of wil je meer informatie? Neem dan contact op met I. (Ingrid) Bruggink, locatiecoördinator Muiderheim, T 038 38 576 32, ibruggink@adullamzorg.nl.
 
 

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie