Nieuwbouw Muiderheim officieel geopend

Nieuwbouw Muiderheim officieel geopend

Geplaatst op 04-09-2015 in: Algemeen

Instelling Muiderheim te Genemuiden is officieel geopend. De burgemeester van de gemeente Zwartewaterland, ing. E.J. Bilder, verrichte de openingshandeling door de grote toegangspoort te openen. Hierna onthulden echtgenotes van de leden van de Raad van Toezicht en enkele medewerkers een beeldengroep waarin David als schaapherder is uitgebeeld (een tafereel uit de Bijbel). Vier jaar geleden betrokken zestien bewoners de tijdelijke locatie, nu zijn het dertig bewoners die aan de Krommesteeg 2 wonen en daar veelal ook dagbesteding krijgen. De bewoners zijn blij met de nieuwe locatie en andere faciliteiten zoals een snoezelruimte, een belevingsgerichte tuin en een prikkelarm-dakterras.

Onthulling beeld

Door middel van sponsorbijdragen is het mogelijk geworden om een uitbeelding te realiseren van het werk wat in Muiderheim verricht wordt. De beeldengroep verbeeldt de Bijbelse persoon David als schaapherder. Het tekent David in zijn jonge jaren; die als een herder leidt, richting geeft, veiligheid, beschutting en structuur biedt. Hij toont ook barmhartigheid, zorgt liefdevol, stuurt bij en corrigeert als het nodig is. Het is een verbeelding van de begeleiding die plaatsvindt op Muiderheim. Na de onthulling is hiervan gezamenlijk gezongen:
     De HEER’ is God; erkent, dat Hij
     Ons heeft gemaakt (en geenszins wij)
     Tot schapen, die Hij voedt en weidt,
     Een volk, tot Zijnen dienst bereid.

Deze God heeft David leren kennen in zijn leven. Elke dag horen de bewoners over deze God vertellen.

Klik hier voor een impressie van de beeldengroep.

Over Muiderheim

Instelling Muiderheim is een woon- en werkvoorziening voor intensieve zorg en/of begeleiding van Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg. De bewoners zijn blij met de nieuwe locatie. De woonvoorziening biedt plaats voor 30 bewoners en een naastgelegen activiteitencentrum voor ca. 28 deelnemers. Er wordt 24-uur per dag en 7 dagen in de week begeleiding en verzorging gegeven. Bij deze cliënten is vaak sprake van een ernstige verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. Vanuit de identiteit wordt gewerkt aan herstel en behoud van het gewone leven van de bewoners. Op basis van de onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie nemen bewoners samen met de begeleiders deel aan een betekenisvol dagprogramma.

Klik hier voor het Muiderheim Magazine wat speciaal voor deze opening is gemaakt.

Winkel de Parlevinker

Vanaf vandaag is ook de winkel geopend. De Parlevinker is een eigentijdse winkel die als doel heeft een ontmoetingsplek te zijn voor mensen met en zonder een beperking. In deze winkel kunt u terecht voor taarten, cakes, cadeautjes en woonaccessoires. Een deel van de producten in De Parlevinker wordt gemaakt door de deelnemers van het dagactiviteitencentrum. Het meewerken in de winkel is waardevol voor de deelnemers: ze staan hierdoor midden in de maatschappij en hebben een zinvolle daginvulling.

Opening Muiderheim



 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie