Nieuwbouw Muiderheim in Genemuiden

Nieuwbouw Muiderheim in Genemuiden

Geplaatst op 12-12-2013 in: Algemeen

“Wanneer beginnen ze met het gebouw van steen?”, verzucht Johan Hulst als hij door de units van huidige Muiderheim loopt. “Het is hier gehorig”, vertelt Gerwin Mol. “Soms hoor ik precies welke cd mijn buurvrouw beluistert.”

Adullam gaat een nieuwe woon- en werkvoorziening bouwen voor intensieve zorg  in Genemuiden, waar velen naar uit kijken. Het nieuwe Muiderheim komt in hetzelfde weiland als waar de tijdelijke voorziening nu staat.

Van tijdelijk naar definitief

Op dit moment wordt Muiderheim bewoond door zestien bewoners, waarvan elf bewoners het bijbehorende dagactiviteitencentrum bezoeken. Nienke Koekoek, senior begeleider, geeft aan: “Er is aandacht voor de individuele cliënt doordat we werken met relatief kleine groepen. We hebben een goede start gemaakt  en veel met elkaar geleerd. Dat geeft vertrouwen om ook de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen wanneer we het aantal cliënten gaan verdubbelen.”

Woongebouw

In het nieuwe pand zijn woon-zorgplaatsen voor 30 cliënten. Op de begane grond is plaats voor dertien bewoners welke intensieve begeleiding nodig hebben. Door de snelle uitloopmogelijkheden naar de tuin kan deze doelgroep ‘ontprikkelen’.
Op de eerste verdieping zijn acht à negen zorgplaatsen, voorzien van een tilliftsysteem voor (oudere)cliënten met een ernstig meervoudige beperking. Voor deze cliënten komt op het zuiden een groot dakterras. “Om daar een goede en prettige leefomgeving van te maken, zijn nog wel sponsoren nodig”, zegt regiomanager A.J. van Ommeren.
Op de tweede verdieping zijn negen zorgplaatsen voor cliënten met de combinatie zorg en begeleiding. Dit zijn cliënten die mobiel zijn. Zij beschikken over twee grote balkons op het zuiden.

Functionele ruimtes

In de tijdelijke bouw zijn weinig ruimtes voor therapie. Gelukkig verbetert dat! De begane grond van de nieuwbouw is voorzien van spreekkamers, therapieruimtes en een muziek- en bewegingsruimte. Op de verdiepingen zijn ondersteunende ruimtes ondergebracht zoals vergader-, kantoor- en werkruimtes en een ontmoetingsplek voor het team.

Het centrum voor werken, leren en activiteiten

Regelmatig benoemen de activiteitenbegeleiders dat de ruimtes op de dagbesteding te klein en gehorig zijn. “Wat zullen we blij zijn als dit gaat veranderen.” Het nieuwe centrum voor werken, leren en activiteiten heeft verschillende groeps- en atelierruimtes. Op de begane grond liggen deze rondom een centrale bijeenkomstruimte. Op de eerste verdieping is ruimte voor twee groepen cliënten met een ernstig meervoudige beperking.

Tuin en groen

In de voortuin komt een dieren- en belevingstuin met een dierenweide en -verblijf en een plantenkas. In dit gebied komen zitjes, begroeiing en materialen die de zintuigen prikkelen. De achtertuin wordt ingericht als een spel- en bewegingstuin waarin verschillende speeltoestellen komen te staan voor de bewoners.

Tot slot

“Alle bewoners gaan daar straks wonen! Het wordt erg mooi en gelukkig gaat het personeel ook mee”, zegt Gerwin. “Daarmee slaat hij de spijker op z’n kop”, volgens Van Ommeren. “Het gaat vooral om goede identiteitsgebonden zorg en begeleiding en wat is het mooi als dat kan in een waardig thuis voor wonen en werken.”

Heeft u vragen over de plaatsing van cliënten, dan kunt u contact opnemen met mw. C.J.P. (Corrie) Boogaard, T 0342 42 00 12 of cjpboogaard@adullamzorg.nl, zorgconsulent. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Wil je werken op Muiderheim of heeft u vragen over de nieuwbouw, dan kunt u contact opnemen met mw. I. (Ingrid) Bruggink, T 038 385 76 32 of ibruggink@adullamzorg.nl, locatiecoördinator Muiderheim.


Inmiddels is een begin gemaakt met de realisatie van het plan. Hieronder kunt de voortgang volgen.


 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie