Koninklijke onderscheiding voor de heer Evink

Koninklijke onderscheiding voor de heer Evink

Geplaatst op 30-03-2020 in: Algemeen

Op vrijdag 21 februari is de heer E. Evink koninklijk onderscheiden door burgemeester mw. T. Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Adullam in Barneveld. De heer Evink is door Adullam voorgedragen voor een lintje vanwege zijn grote inzet ‘voor de gehandicapten’.
 
In de toespraak maakte de burgemeester melding van het pionierswerk voor Adullam: “Met name in de beginjaren ging er veel tijd zitten in de vele vergaderingen als bestuur en als commissie. U droeg daar een flinke steen aan bij. Ook het organiseren van de contactdagen was een taak die u met veel plezier en liefde deed.” Na de toespraak spelde de burgemeester van Oldebroek de zogeheten ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau' - versierselen op.

Grote inzet

Naast zijn rol als lid van de Raad van Toezicht bij Adullam heeft de heer Evink zich ook vele jaren ingezet voor de Oud Gereformeerde Gemeente in Kampen als voorzitter van het College van Advies van de landelijke Stichting ter bevordering van de Staatkundig Gereformeerde beginselen, en voor het bestuur van de Stichting Gemoedsbezwaren tegen verzekering. Ook was Evink  lid van de Raad van Toezicht van Pieter Zandt-scholengemeenschap en medeoprichter en voorzitter van het bestuur van de ds. Schinkelshoekschool in Kampen.
 
Nadat de heer Evink was toegesproken door de heer Zevenbergen, zijn zoon Ben Evink en de heer Prins, was zijn reactie op de onderscheiding: “Ik had dit echt niet verwacht. Er is geen roem in onszelf, we zagen de gehandicapten voor ons, niet onszelf.”

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie