Kijken en kopen in de Adullam-Molenwinkel

Kijken en kopen in de Adullam-Molenwinkel

Geplaatst op 20-05-2019 in: Media, Algemeen

Korenmolen De Kraai in Westbroek is meer dan een monumentale molen. Hij herbergt een Adullam-winkel én een unieke oldtimercollectie. De eigenaars vertellen hoe dat zo is gekomen. Lees verder in het artikel Kijken en kopen in de molen van Westbroek.

Bron: GezinsGids 25 april 2019, tekst: L. Dalhuisen, beeld: Huibert van Rossum

Adullam-molenwinkel

Colijn: „Mijn vrouw Clara is vrijwilliger voor Adullam. Zo kwamen we op het idee om de benedenverdieping van de molen ter beschikking te stellen aan het Adullam-comité Maartensdijk.” Dat kwam goed uit, vertelt voorzitter van dit comité Gijsbert van Asselt. „We waren best in onze nopjes met het spontane aanbod om in de molen een winkel te mogen beginnen. Ons comité zet zich al meer dan dertig jaar in om door middel van allerlei activiteiten geld bijeen te brengen voor de gehandicapte medemens. Vrijwilligers verkochten daarvoor onder meer allerlei artikelen vanuit hun huis. Dat liep goed, maar een extra centraal verkooppunt erbij leek ons niet onwenselijk.”

Ons comité zet zich al meer dan dertig jaar in voor de gehandicapte medemens.

Molenwinkel

Voor het zo ver was, moest er heel wat werk verzet worden. „Een tiental vrijwilligers hielp mee met zagen, timmeren en schoonmaken. Bovendien kregen we van een anonieme gever een fors bedrag voor de inrichting. In mei 2017 werd de winkel geopend en sindsdien is de verkoop van onze artikelen aanzienlijk toegenomen.” De molenwinkel is elke zaterdag van tien tot vier uur geopend. Clara Colijn: „We verkopen allerlei artikelen, zoals bakmeel, cadeau- en decoratieartikelen, fotokaarten, speelgoed, snoep, honing, aloë Vera-producten en nog veel meer.”

De molenwinkel is elke zaterdag van tien tot vier uur geopend.

In een ruimte achter de winkel liggen ook kringloopartikelen op een nieuwe eigenaar te wachten. Ook het aanbod en de verkoop daarvan is boven verwachting. De inrichting en indeling is door een van de vrijwilligers op een bijzondere en heel smaakvolle manier verzorgd. Clara: „Bezoekers nemen regelmatig ook een kijkje op de stelling of op de zolderverdiepingen van de molen. En aan de lange tafel hier in de winkel wordt onder het genot van een kop koffie of thee met een heerlijke plak cake van hier in de molen gemalen tarwe, nog vaak gezellig nagepraat. Ook door fietsers. Die kunnen hier een gratis route krijgen voor een achttien kilometer lange fietstocht door deze omgeving. Hierdoor trekken we ook veel bezoekers van buiten de regio.”

Bekijk hier meer informatie over het comité Maartensdijk en de Adullam Molenwinkel. Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie