Jaarbeeld: ondersteuning en betrokkenheid van groot belang

Jaarbeeld: ondersteuning en betrokkenheid van groot belang

Geplaatst op 09-07-2015 in: Algemeen

Adullam is in 2014 gestart met een beleidingsmodel ASBM. Dhr. Prins, Raad van Bestuur, schrijft in zijn voorwoord van het Jaarbeeld hierover: "ASBM staat voor het herstel van het gewone leven van de zorgvragers, een gewoon leven van zelfzorg, wonen, werken, kerkgang, Bijbellezen en omgaan met familie en vrienden." Medewerkers worden getraind in het anders denken, anders kijken, anders doen. Het model wordt stapsgewijs in de praktijk gebracht. De focus ligt daarbij niet op het ‘probleemgedrag’, maar op de vraag: Wat heeft de zorgvrager nodig. Voelt hij zich veilig, zich gewaardeerd, kan hij keuzes maken? Hebben de activiteiten betekenis? Van belang daarbij is de onvoorwaardelijke ondersteuning door de begeleiders.

Van belang is de onvoorwaardelijke ondersteuning door de begeleiders.

Bij het herstel van het gewone leven is ook de betrokkenheid van de achterban van groot belang. De gastgezinnen en vrijwilligers in het vergroten van het sociale netwerk van de bewoners, deelnemers en logés. De kerken in huisbezoek, catechisatie en het opdragen van het werk van Adullam in het gebed.

Moge de Heere Zijn zegen nog willen schenken over het werk van Adullam.

De publieksvriendelijke versie van het Jaarverslag is toegestuurd aan cliëntvertegenwoordigers, kerken, scholen en andere externe partners. Dit jaarbeeld beschrijft de meest belangrijke ontwikkelingen van 2014. U kunt het document lezen via deze link.

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie