Instelling Maasheim officieel geopend

Instelling Maasheim officieel geopend

Geplaatst op 08-09-2017 in: Algemeen

Een lang verwachte wens mocht in vervulling gaan. Vandaag heeft de officiële opening van de locatie Maasheim in Puttershoek plaatsgevonden. Burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff van de gemeente Binnenmaas heeft samen met de bewoners de openingshandeling verricht. Vanwege de steeds groter wordende vraag naar identiteitsgebonden zorg in de regio Puttershoek, is 7 jaar geleden besloten om te gaan bouwen aan een nieuwe woonlocatie, naast het bestaande dagactiviteitencentrum en kinderdagcentrum van Adullam in Puttershoek. Op deze nieuwe woonlocatie is ruimte voor 35 bewoners met 7 logeerplaatsen. De bewoners en deelnemers zijn blij met de nieuwe woonlocatie en met de andere faciliteiten. Want zowel de buiten- als de binnenkant zien eruit als gewone huizen. Het bestaande dagactiviteitencentrum is gerenoveerd en groter gemaakt; daar is nu ruimte voor 55 deelnemers. Bij het kinderdagcentrum is de groepsindeling aangepast en is meer spelmateriaal aanwezig. 

Onthulling

In de tuin van Maasheim is vandaag een beeld onthuld door burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff en de bewoners van Maasheim. Het beeld toont de Bijbelse persoon David met de harp. Het tekent David als profeet, die het volk onderwijst. Ook is een grote harp geplaatst die door de bewoners bespeelbaar is. 

Maasheim

Een betekenisvol centrum voor wonen, leren en werken voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorg- en begeleidingsvraag. Er wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week begeleiding en zorg verleend. De bewoners hebben een grote behoefte aan nabijheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Vanuit onze identiteit werken we aan het herstel en het ervaren van het gewone leven van onze bewoners. Op basis van de onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie nemen zij, samen met de begeleiders, deel aan een betekenisvol dagprogramma.

"De bewoners hebben een grote behoefte aan nabijheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid."

EigenWijze

Een bezoek aan onze nieuwe winkel en lunchroom EigenWijze is altijd een bijzondere gebeurtenis. Onze winkel en lunchroom wordt namelijk gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben hier een volwaardige werkplek en zijn er erg trots op om u te mogen bedienen. U kunt hier onder andere terecht voor een heerlijk kopje koffie, koek en huisgemaakte lunchgerechten. Daarnaast verkoopt EigenWijze ook stijlvolle en stoere accessoires, originele cadeautjes voor verschillende gelegenheden en ambachtelijke producten. En niet te vergeten de producten uit de eigen Bakkerij & Chocolaterie De Likkepot.
 
 

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie