Hoornbeeck College en Adullam gaan op unieke wijze welzijnprofessionals opleiden

Hoornbeeck College en Adullam gaan op unieke wijze welzijnprofessionals opleiden

Geplaatst op 22-05-2018 in: Algemeen

Op donderdag 17 mei ondertekenden dhr. A.G. Blonk van het Hoornbeeck College, dhr. A. Prins van Adullam en mw. T. Harmsen van het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (S-bb) een samenwerkingsovereenkomst, die als doel heeft om studenten op de werkvloer op te leiden. Zelfs voor de theorie hoeft de student niet naar school: de docent komt naar het leerbedrijf. Zodoende worden een aantal studenten van het Hoornbeeck gedurende een jaar opgeleid op locatie. Ze werken en leren tegelijkertijd. 

Vernieuwing

“Vorig jaar evalueerden we de samenwerking tussen onze school en het woonzorgcentrum”, kijkt Bernard van de Belt (opleidingsmanager van Hoornbeeck College) terug. “Wij vinden het belangrijk om theorie en praktijk met elkaar te verbinden, zeker voor onze praktisch ingestelde studenten. Dat kon nog beter. Tijd voor verdere ontwikkeling dus.”

Elkaar versterken

Bram Aarnoudse (manager instelling Kroonheim) geeft aan dat de theorie nu dichter bij het werk en het werk dichter bij de theorie komt. “Onze medewerkers gaan regelmatig een materiedeskundige bijdrage aan de lessen leveren, waardoor ze zich nog meer bij de opleiding betrokken voelen. Zo is er veel meer waarin we elkaar dankzij de samenwerking versterken, van voldoende instroom en invulling van stageplaatsen tot een hogere kwaliteit van de opleiding. Verder horen de studenten echt bij het team, zodat ze een goede kans hebben om na hun diplomering hier te mogen blijven werken.”

Samen zorgprofessionals opleiden

Volgens Tineke Harmsen van S-bb is dit gilde een schoolvoorbeeld van samenwerken, verbindingen leggen en samen zorgprofessionals opleiden. “Bij beide partners zit er ‘schwung’ in. Het voornaamste is het aan elkaars belangen denken en daarmee de zorg voor bewoners versterken.”

 

Het Kroonheim Gilde | Hoornbeeck en Adullam from Stichting Zorg Adullam on Vimeo. Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie