Groot personeelstekort in refozorg

Groot personeelstekort in refozorg

Geplaatst op 22-10-2019 in: Media

Het personeelstekort in de reformatorische gehandicaptenzorg groeit. Om de gaten te vullen, worden steeds vaker uitzendkrachten ingezet. Die hebben niet altijd een christelijke achtergrond. „Soms leest een uitzendkracht bij de dagopening het gebed voor van een stukje papier.” Natuurlijk gebeurt het bovenstaande voorbeeld niet elke dag, zo benadrukt Bram Prins, bestuurder van de reformatorische gehandicaptenzorginstelling Adullam. Waar mogelijk proberen de zorgmanagers bij de dagopening vaste medewerkers op de woongroep te zetten, die bidden en zingen met de bewoners. Maar dit lukt niet altijd.

„Dat gaat mij aan het hart”, zegt Prins. „Natuurlijk gaan de uitzendkrachten op een respectvolle manier te werk. Maar ouders kiezen bewust voor Adullam vanuit hun identiteit. Dan wil je de zorg het liefst bieden met medewerkers die dezelfde achtergrond delen.”

Artikel in zaterdagkrant Reformatorisch Dagblad

Lees hier het volledige artikel zoals gepubliceerd in het RD van 19 oktober 2019, tekst: Aline de Bruin.

Voel jij je aangesproken?

Voel jij je na het lezen van dit artikel aangesproken? Neem dan contact met ons op via hr@adullamzorg.nl. Je kunt ook bellen of appen naar 06 37 18 40 23.

Je kunt je ook aanmelden voor een workshop om in de praktijk te ervaren wat werken bij Adullam is. Kijk hier voor de mogelijkheid in jouw regio. 

  Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie