De strategie doe je samen!

De strategie doe je samen!

Geplaatst op 23-05-2018 in: Algemeen

“Adullam laat vanuit een Bijbelse levensovertuiging mensen deelnemen aan het gewone leven, door, met de samenleving, passende ondersteuning te organiseren.” Deze krachtige omschrijving is een resultaat van intensieve samenwerking in het afgelopen jaar. De strategische visie voor de jaren 2018-2022 is tot stand gekomen door steeds in gesprek te zijn met begeleiders, ouders, cliëntvertegenwoordigers, leidinggevenden en andere belanghebbenden en dat op verschillende wijze. Soms door meedenkavonden, soms bij het koffiezetapparaat, soms tijdens een voorzieningsbezoek of tijdens een overleg met leidinggevenden. Uit al deze gesprekken werd al snel een rode draad zichtbaar. Bijbels, Samen en Passend! Woorden die weergeven waar Adullam voor staat, ook de komende jaren. Verder gaan waar we mee bezig zijn: Het gewone leven ervaren, waarbij de samenleving wordt betrokken om maatwerk te kunnen leveren.

Strategische visie op 1 A4

De strategische visie van Adullam is op één A4’tje verwoord. Een duidelijk doel; ‘de stip op de horizon’, vier krachtige strategieën, een aantal belangrijke sturingsindicatoren en een set met maatregelen geven elke medewerker, maar ook andere betrokkenen, inzicht waar Adullam naar toe wil en op welke wijze.

De stap naar de stip

De strategische visie is zeker geen papieren verhaal dat binnen de kortste keren onder een hoop stof komt te liggen. Ter ondersteuning van het uitvoeringsproces heeft Adullam een eigen strategie-doe-boek ontwikkeld. ‘De stap naar de Stip’. Elke (nieuwe) medewerker ontvangt dit boek en gaat er met zijn team mee aan de slag. Evenals bij het denkproces is ook bij de uitvoering het begrip ‘samen’ een vanzelfsprekendheid.

Adullam laat vanuit een Bijbelse levensovertuiging mensen deelnemen aan het gewone leven, door, met de samenleving, passende ondersteuning te organiseren.

Medewerkers worden uitgedaagd om met elkaar na te denken hoe ze voor hun cliënt de zorg passend vorm kunnen geven, met een Bijbelse invulling en waarbij zo mogelijk de samenleving wordt betrokken. Deze ontwikkeling is over een viertal jaren verspreid. Spelenderwijs worden medewerkers en teams meegenomen met de onderliggende strategieën die bijdragen om bij de stip terecht te komen. Het boek geeft ruimte voor aantekeningen, maar ook de mogelijkheid om terug te blikken en zo de ontwikkelingen te volgen en waar nodig bij te sturen. Zo wordt elke medewerker een ‘eigen ondernemer’ binnen de strategische visie van Adullam.

Gewoon doen!

In het boek staan mooie vragen zoals: ‘Wat vertel jij van Adullam op een verjaardag?’ of ‘Hoe komt de Bijbelse levensovertuiging tot uiting in jullie team?’ of ‘Schrijf van de cliënt op welke gaven en talenten hij heeft en bespreek de uitkomsten met de ouders?’ of ‘Wat valt op?’ Vragen die medewerkers niet alleen aan het denken zet, maar ook uitdaagt om te gaan ondernemen met een heldere focus. Een boek dat je gewoon altijd binnen handbereik hebt en regelmatig de aanleiding is voor het gesprek over de strategische visie. Samen stappen zetten naar de stip! Gewoon doen!

Een pagina uit het strategie-doe-boek:


 

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie